Și în acest an, Școala de vară a combinatului are loc, fiind a noua ediție.

A noua ediție a Școlii de Vară va ține 10 săptămâni și a se va desfășura ținând cont de restricțiile stricte pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus. Vor lua parte 45 de studenți din centre universitare din Galaţi, Bucureşti, Braşov, Iaşi, Constanţa, Craiova şi Cluj-Napoca, toți fiind antrenați într-un program de lucru unde să își dezvolte abilități profesionale importante sub îndrumarea mentorilor. Aceștia vor aborda teme ce țin de domeniul industrial și problemele asociate acestuia.

Deschiderea a avut loc potrivit contextului pandemiei, printr-o videoconferință. Astfel participanții au putut să îi întâlnească pe cei din conducerea Liberty Galați și să le pună întrebări.

„Faptul că aţi fost selectaţi în acest program înseamnă că aţi făcut un prim pas în carieră şi în dezvoltarea voastră profesională. Sperăm să veniţi cu idei şi viziuni proaspete de a îmbunătăţi procesele din companie. Acum aveţi şansa de a pune în practică principiile învăţate în facultate. E un mediu perfect de dezvoltare pentru orice student care doreşte acest lucru”, a spus directorul combinatului, Bogdan Grecu, în cadrul deschiderii.

Școala de Vară a pornit ca o inițiativă în 2012 și face parte din programul de Internship. Până acum, acest program de vară a pregătit 350 de studenți și a fost rampa de lansare a 120 de profesioniști în domeniul industrial.