Toţi comercianţii de jucării controlaţi la Galaţi, găsiţi în neregulă

Toţi comercianţii de jucării din judeţul Galaţi care au fost controlaţi înainte de Crăciun de Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) au fost găsiţi în neregulă.

Comisarii au descoperit numeroase nereguli, pornind de la produse neconforme până la jucării care nu respectau cerinţele de siguranţă. Controalele au fost efectuate începând din luna  noiembrie, vizaţi fiind comercianţii de jucării specifice sărbătorilor de iarnă.

Au fost verificaţi 12 operatori economici, la toţi constatându-se abateri. Procentual, 45 la sută dintre jucăriile controlate au prezentat abateri de la legislaţie. Au fost aplicate cinci avertismente şi şapte amenzi, în valoare totală de 28.400 de lei, şi au fost oprite de la comercializare produse în valoare de 9.277 de lei.

„Nouă operatori economici aveau expuse spre comercializare jucării la care nu erau respectate cerinţele generale de siguranţă, mai ales cele de etichetare. Astfel se comercializau diverse jucării import China (figurine, maşinuţe, avioane, păpuşi etc), care prezentau traduceri incomplete în limbă romană ale informaţiilor”, a declarat Carmen Tudor, comisarul şef adjunct al CJPC Galaţi.

Comisarii au găsit expuse la comercializare jucării cu informaţia „Din promoţia noastră”. „La verificarea preţurilor, s-a constatat că preţul afişat este singurul care a existat, astfel că aceste produse nu au avut niciodată alt preţ şi, implicit, promoţia anunţată nu exista. De asemenea, trei magazine aveau preţurile afişate la raft mai mici decât cele de la casa de marcat”, a mai spus oficialul CJPC Galaţi.

Articolul precedentGalațiul a pierdut aproape 10.000 de oameni în ultimii cinci ani
Articolul următorAproape 500 de amenzi pentru fumat în locuri nepermise