Toate muzeele din Galaţi vor fi deschise gratuit în noaptea de 18/19 mai

Toate muzeele din Galaţi vor fi deschise şi vor avea intrare liberă în noaptea de 18/19 mai, alături de numeroase instituţii de cultură din Europa.

„Noaptea muzeelor” este o manifestare al cărei scop este de a încuraja publicul larg, în special tinerii, să descopere colecţiile muzeelor. Evenimentul cultural se desfăşoară, anual, în sâmbăta cea mai apropiată de 18 mai – Ziua Internațională a Muzeelor.

La Galaţi, Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii „Răsvan Angheluţă” va fi deschis între intervalul orar 18.00 – 2.00. Accesul publicului se va face doar pe poarta dinspre punctul de Trecere Bac, până la ora 1.30. Gratuitatea de vizitare se aplică numai la expoziţiile proprii ale muzeului.

Tot la Muzeul de Ştiinţele Naturii, Observatorul astronomic îşi aşteaptă vizitatorii pe terasă, între orele 21,30 şi 2,00, pentru explorări nocturne, dacă vremea va permite.

Muzeul de Artă Vizuală îşi deschide porţile între orele 18.00 şi 0.30. Cei interesaţi pot vizita expoziţiile şi se pot implica în atelierele plastice, de sculptură, desen, gravură şi ceramică, organizate în sălile muzeului.

Muzeul de Istorie „Paul Păltănea” îşi aşteaptă vizitatorii în intervalul orar 18,00 – 0,00 (ultima intrare, la 23.30). Publicul va putea vizita numeroasele expoziţii organizate de specialiştii instituţiei.

Centrului Cultural „Dunărea de Jos” din str. Domnească nr. 61 îşi va deschide porţile la ora 17,00. Oaspeţii vor putea participa la un atelier de pictură, o expoziţie de Sterică Bădălan şi un spectacol al Şcolii de Arte.

La Muzeul Istoriei, Culturii și Spiritualității de la Dunărea de Jos (Palatul Episcopal), accesul este gratuit începând cu ora 18,00. Gălăţenii vor fi aşteptaţi la o şezătoare cu grupul „Odeşteanca”, demonstraţii de cusut, olărit şi împletit, precum şi la un spectacol susţinut de  ansamblurile „Doina Covurluiului” şi „Glasul odăieşilor”.

Articolul precedentUn tânăr gălăţean a murit după ce s-a răsturnat cu Mercedesul
Articolul următorHandbalistele de la CSM Galaţi, învinse şi în ultima partidă a sezonului