Toate cele nouă paturi de la Secţia ATI COVID de la Spitalul Judeţean de Urgenţă Galaţi sunt ocupate de pacienţi în stare gravă. Din păcate, medicii se aşteaptă ca numărul bolnavilor infectaţi cu virusul să crească în următoarea perioadă.

Potrivit reprezentanţilor Spitalului Judeţean Galaţi, pacienţii care sunt internaţi la Terapie Intensivă-COVID sunt persoane tinere, cu mai puţine afecţiuni şi nevaccinate. Toate cele 9 locuri de la ATI sunt ocupate, iar medicii caută soluţii pentru suplimentarea acestora.

„Toate cele nouă paturi din Secţia ATI COVID sunt ocupate cu pacienţi în stare critică, care necesită fie incubaţie, fie ventilaţie non invazivă sau oxigen la flux crescut. De asemenea, avem 12 pacienţi la etajul 1 la Secţia COVID care nu necesită internare în sectia ATI COVID. În momentul în care numărul cazurilor care necesită internare la ATI COVID va creşte, vom suplimenta paturile, progresiv, astfel încât să facem faţă tuturor solicitărilor. Putem să suplimentăm cu încă trei paturi’’, a declarat dr. Violeta Sapira.

Conform acesteia, cel mai tânăr pacient are 37 de ani. Reprezentanții spitalului spun că bolnavii au mai puţine afecţiuni asociate, comparativ cu cei din valul precedent. În plus, toţi pacienţii sunt nevaccinaţi.

Personalul medical de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă se aşteaptă la o creştere şi mai mare a numărului de cazuri COVID-19, având în vedere perioada de relaxare din timpul verii, dar şi începerea şcolii. Un semnal de alarmă este tras şi cu privire la pacienţii cu boli autoimune, unde anticorpii sunt în scădere.

„În ultimele trei săptămâni, numărul de cazuri a crescut vertiginos, chiar s-a triplat. Vorbim în general de pacienţi care nu sunt foarte grav iniţial, dar care se agravează pe parcursul spitalizării. Sunt pacienţi cu o medie de vârstă mai mică, de 40-50 de ani. Apar şi vaccinaţi, care au făcut după vaccinare boala. Asta arată că anticorpii au scăzut foarte mult. Aceşti pacienţi sunt cei imunodeprimaţi, cu boli autoimune, deci cei cu risc, bătrâni. Ne aşteptăm la o creştere şi mai mare având în vedere relaxarea din timpul verii, dat fiind că încep şcolile cu prezenţă fizică. Secţiile de reanimare sunt pline, activitatea noastră a crescut foarte mult”, a declarat dr. Mihai Polinshi, director medical al SAJ Galaţi.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentNoi focare de PPA înregistrate în ultima săptămână
Articolul următorAstăzi se joacă meciul Oțelul Galați – Sportul Chiscani