Titularizarea s-a dovedit, în acest an, un examen foarte greu de trecut pentru profesorii gălăţeni. Numai 208 dintre cele 442 de cadre didactice care au predat lucrările au reuşit să obţină note peste 7,00, ceea ce înseamnă că doar 47 la sută dintre candidaţi au promovat.

Dacă luăm în calcul faptul că 174 de profesori nu s-au prezentat la examen sau s-au retras, procentul de promovare este mult mai mic, de numai 33 la sută.

În această sesiune, s-a obţinut o singură notă de 10,00, reuşita aparţinându-i profesoarei de arte vizuale Andreea Ionaşcu, cu o vechime de un singur an în învăţământ. La polul opus, un profesor de Educaţie fizică a obţinut 1,10, iar unul de Limba engleză a fost notat cu 1,90.

Doar 94 de posturi titularizabile

Contestaţiile se depun până astăzi, 18 iulie, la ora 15,00, iar notele finale vor fi publicate pe 24 iulie. Repartizarea candidaţilor pe posturile titularizabile vacante se va realiza pe 25 iulie.

Numai 84 dintre candidaţi au luat note mai mici de 5,00 şi nu vor putea primi post nici ca suplinitori. Ceilalţi 358, care au primit note peste 5,00, vor putea participa la sesiunile de repartiţie pe post. Cei cu note între 5,00 şi 6,99 vor putea primi repartiţie ca suplinitori, în timp ce profesorii cu note peste 7,00 vor primi catedre cu valabilitate de minim patru ani şi vor fi angajaţi pe o perioadă nedeterminată.

Anul acesta, în judeţul Galaţi, sunt numai 94 de posturi titularizabile, dintre care 23 pentru educatoare şi 22 pentru învăţătoare.

Rezultatele complete ale examenului de Titularizare de anul acesta pot fi consultate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale.

Articolul precedentClubul sportiv al Primăriei Galaţi intră în arenă
Articolul următorTuriştii nu se înghesuie să stea la Galaţi mai mult de o noapte, două