Studenții Universității „Dunărea de Jos” au dezvoltat o procedură folosită în tratarea bolnavilor de Covid.

Studenții Universității „Dunărea de Jos” au dezvoltat o nouă terapie care poate fi integrată în tratamentul bolnavilor de Covid-19, numit „Procédure alternative – thérapie par l’ozone par autohémothérapie majeure dans la lutte contre le COVID-19 (OZO-Co-VIE)”. Aceasta presupune adăugarea unui amestec de 95% oxigen și 5% ozon în 150 de ml prelevate de la pacient.

Studenții fac parte din două facultăți ale UDJ, respectiv Facultatea de Medicină și Farmacie și Facultatea de Știința și Ingineria Alimentelor. Cel care a condus proiectul este dr. ing. Cristian Dima. Lor li s-au alăturat cadre didactice, dar și Spitalul Clinic Județean de Urgență „Sfântul Apostol Andrei”. Din Spital, au luat parte la proiect dr. Corina Manole, șef secție ATI, dr. Anghel Mihaelac, dr. Orosanu Cristina – medici specialiști ATI și asistent medical Luminița Florea.

„Proiectul are ca scop utilizarea procedurii de autohemoterapie majoră în combaterea COVID-19 pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19. Sunt prinse trei activităţi principale: achiziţionarea generatorului de ozon şi a componentelor necesare procedurii autohemoterapiei majore, instruirea personalului medical autorizat în vederea aplicării procedurii de autohemoterapie majoră şi aplicarea procedurii de autohemoterapie majoră pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19”, a declarat pentru Adevărul Cristian Dima, coordonatorul proiectului.

„Proiectul are ca scop utilizarea procedurii de autohemoterapie majoră în combaterea COVID-19 pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19. Sunt prinse trei activităţi principale: achiziţionarea generatorului de ozon şi a componentelor necesare procedurii autohemoterapiei majore, instruirea personalului medical autorizat în vederea aplicării procedurii de autohemoterapie majoră şi aplicarea procedurii de autohemoterapie majoră pentru pacienţii din secţia de terapie intensivă (ATI) şi/sau pacienţilor contacţi ai unor surse confirmate de COVID-19

Citeste mai mult: adev.ro/qdywks

Articolul precedentLudovic Orban, despre reintroducerea STĂRII DE URGENȚĂ: ”Încercăm să luăm măsuri punctuale”. Unde se impune purtarea măștii în aer liber
Articolul următorUPU Galați are un nou spațiu tampon pentru primirea urgențelor