Un bărbat din Tecuci şi-a pierdut viaţa, joi noaptea, în jurul orei 23.00, după ce a fost lovit în plin de o ambulanţă, chiar pe trecerea de pietoni.

Tecuceanul, în vârstă de 62 de ani, încerca să traverseze regulamentar strada 1 Decembrie 1918, una dintre cele mai importante din muncipiul aflat în nord-vestul judeţului Galaţi. În urma impactului, bărbatul s-a ales cu traumatisme extrem de grave şi a decedat, deşi a fost dus imediat la Spitalul din Tecuci.

Poliția Rutieră a deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă. În urma primelor cercetări ale poliţiştilor s-a stabilit că ambulanța transporta la spital o pacientă dintr-o comună limitrofă, însă nu avea semnalele acustice și luminoase pornite, pentru că nivelul de urgență al misiunii nu impunea acest lucru. Șoferul de pe ambulanță a fost testat pentru alcool, rezultatul fiind negativ.

„Cercetările continuă pentru lămurirea împrejurărilor și cauzelor care au condus la producerea accidentului”, se precizează într-un comunicat al IPJ Galați.

La rândul său, Serviciul Județean de Ambulanță Galați a deschis o anchetă. „Facem și noi anchetă în legătură cu accidentul produs la Tecuci. Dacă va fi găsit vinovat, şoferul ambulanței implicate riscă să rămână fără loc de muncă”, a declarat directorul acestei instituţii, dr. Mihai Polinschi.

Articolul precedentPatru halterofili gălăţeni, la Campionatele Mondiale de juniori
Articolul următorBasarabean prins cu aproape 40 de kilograme de sturion dintr-o specie vulnerabilă