Sâmbătă, 21 ianuarie, ora 18:30, secția de Revistă și baletul Teatrului Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, aduc pe scenă un spectacol modern, dinamic și efervescent – Curs de fantomodele.

Muzica și dansul se îmbină energic pentru a reflecta lumea manechinelor, care ajung să interpreteze greșit termenul de frumusețe. Regia este realizată de actorul Paul Buța, iar scenografia îi aparține Lăcrămioarei Dumitrașcu – un artist constănțean apreciat pentru inventivitate și creativitate, a căror realizări deosebite se pot vedea pe scenele teatrelor din întreaga țară.

Coregrafia poartă semnătura binecunoscutului coregraf Edi Stancu, iar ochestrația  muzicală aparține maestrului Nicolae Mantu. Sunt prezentate patru stiluri diferite: musical, burlesque, funk-jazz, iar în final, este adus cu mândrie, folclorul românesc. Ritmurile variate, momentele de virtuozitate, schimbările constante, fac din acest spectacol o adevărată provocare pentru întreaga echipă.

Pe scenă, cu multă dăruire și talent vor performa: Florentina Andronic, Costel Donose, Adina Lazăr, Andrei Ardeleanu, Paul Buța, Cristina Bleandură, Alexandru Tatu, Cristina Isabela Ionașcu, Mariana Pisică, Irina Popa, Cristina Boghici, Mihail Anton, Ionuț Negrișanu, împreună cu orchestra de Revistă și baletul Teatrului.

Pregătiți-vă pantofii de dans și măștile sinistre, căci începe Curs de fantomodele!

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau online, accesând platforma BLT.ro, la prețul de 21,6 lei.

Imagine

Duminică, 22 ianuarie, începând cu ora 18:30, Teatrul Național de Operă și Operetă „Nae Leonard” din Galați, are onoarea de a prezenta publicului gălățean un concert special – Muzica pentru copii în filmul românesc, susținut de Corul de copii și tineret al Patriarhiei Române Symbol-Jean Lupu, alături de orchestra simfonică a Teatrului, sub bagheta dirijorului Eugen Dan Drăgoi.

Înființat în anul 1990 de către profesorul-diacon Jean Lupu, cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Patriarh Teoctist, Corul Symbol este prima formație corală de copii care a susținut concerte pe marile scene ale țării și care își însușește repertoriul prin descifrarea partiturilor. De asemenea, de-a lungul timpului a reprezentat țara noastră cu onoare la diferite festivaluri și concursuri din străinătate, fiind apreciat de importante jurii de specialitate și a susținut turnee în întreaga lume. Corul Symbol aduce o notă de unicitate în peisajul muzicii corale românești, contribuie la popularizarea creației corale naționale și la înălțarea spirituală a auditoriului, fiind nominalizat la „Premiile Industriei Muzicale Românești”, alături de artiști profesioniști precum: Ion Vidu, Dan Iordăchescu și Corul Madrigal.

Fondatorul acestui cor este Jean Lupu, iar în semn de respect, din anul 2021, formația poartă numele Corul de Copii și Tineret Symbol-Jean Lupu. Muzicianul s-a remarcat, încă de la început, prin valoarea și multitudinea preocupărilor sale. A activat în domeniul didactic (a primit Diploma de Excelență din partea Ministerului Educației Naționale), în domeniul artistic (a primit numeroase distincții precum Crucea Patriarhală pentru clerici ediția nouă, Ordinul Meritul Cultural în Grad de Cavaler și altele), în domeniul componistic (a publicat 45 de cântece pentru copii) și cel publicistic (a strâns peste 300 de articole publicate).

Directorul și dirijorul actual al acestui ansamblu este conf.univ.dr. Luminița Guțanu Stoian, prima femeie dirijor a Coralei Patriarhiei Române. Câștigătoare a Premiului Special „Cel mai bun dirijor” și a titlului onorific de „Ambasador Emerit al Spiritualității Românești Contemporane”, activitatea artistică întreprinsă de Luminița Guțanu Stoian a fost apreciată și recunoscută la nivel național și internațional.

Din dorința de a readuce publicului meloman îndrăgitele fragmente muzicale ale filmelor „Veronica” și „Mama”, Corul Symbol-Jean Lupu susține, încă de la finalul anului 2022, un Turneu Național cu lucrări orchestrate special pentru acest proiect, în colaborare cu maeștrii Eugen Dan Drăgoi și Ioan Dobrinescu. Solistele serii vor fi: Maria Cazacu, Maria Nistor, Iustina Ștefănescu/ Ana-Maria Serghie și Filoteea Chiriac.

Sunteți așteptați așadar, să luați parte la un concert vocal-simfonic de excepție și să susțineți implicarea tinerelor talente în dezvoltarea culturală românească.

Biletele pot fi achiziționate de la casieria Teatrului sau online, accesând platforma BLT.ro, la prețul de 21,6 lei.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentAnamaria Prodan, mesaj către clasa politică: Nu contează că suntem de stânga sau dreapta! Numai prin dialog și comunicare putem scoate România la lumină
Articolul următorO tânără conducătoare auto din comuna Munteni, a intrat cu mașina într-un cap de pod pe teritoriul localității Țepu, din județul Galați