Dacă azi ai ales să profiți de deschiderea teraselor și de vremea prielnică, iată câteva sfaturi pe care ar trebui să le urmezi pentru a te proteja.

De astăzi terasele vor fi deschise pentru clienții lor, iar cei ce se duc ar trebui să urmeze câțiva pași pentru a se proteja.

În primul rând ar trebui să se asigure că ei nu prezintă simptome de infecție virală (temperatură, rinoree, tuse, strănut), deoarece la intrarea în restaurant se va face un triaj. Este admis un grup de maxim 4 clienți la o masă, acre să pastreze o distanță de 1,5 metri într ei. Este interzis transferul meniurilor de la un client la altul, la fel și solnițele, iar între mese distanța trebuie să fie de cel puțin 4 metri. Ospătarii vor purta măști și mănuși, pentru a-i feri pe clienți. În cazul în care aceștia omit să foloseasca măsurile de siguranță, le puteți cere să o facă. Accesul va fi permis celor care au făcut o rezervare în prealabil, lăsând date de contact ce vor fi folosite în eventualitatea în care unul din clienți va fi confirmat cu SARS-CoV2. În cazul în care este nevoie să intrați într-un spațiu închis, folosirea măștii este necesară și obligatorie. Patronii trebuie să stabilească circuite cu sens unic pentru clienți și să dezinfecteze mesele după fiecare.

Deși românii s-au grăbit să meargă la mare încă din weekend, plajele se deschid oficial de astăzi. Admininstratorii sunt obligați să dezinfecteze șezlongurile după fiecare client, iar distanța între ele să fie de cel minim 2 metri.

Autoritățile au promis controale stricte și amenzi pe măsură dacă regulile de distanțare nu sunt respectate

Sursa: Realitatea de Galati