Tâlharul din Centru vrea să fie din nou liber, după ce a bătut crunt un vârstnic. La nici 48 de ore de la emiterea mandatului de arestare preventivă pe numele lui Marcel Tabac (36 ani), autorul violentei tâlhării comise în Mazepa 1, pe 14 ianuarie, suspectul le-a cerut magistraţilor să fie pus în libertate!

Sâmbătă, 19 ianuarie, completul Judecătoriei Galaţi a decis trimiterea după gratii pentru 30 de zile a individului acuzat de tâlhărie calificată. Decizia judecătorilor a fost însă atacată de acesta aproape imediat, contestaţia fiind înregistrată pe rolul Secţiei Penale a Tribunalului, în cursul zilei de luni.

Cererea prin care tâlharul, care mai are la activ o condamnare tot pentru jaf, solicită o măsură mai blândă în locul cercetării în arestul Poliţiei Galaţi, are ca termen de judecată data de 28 ianuarie.

Reamintim că Marcel Tabac a fost căutat timp de cinci zile de poliţişti, după ce a atacat violent un pensionar în scara unui bloc din Mazepa 1, pentru a-i lua 500 de euro şi telefonul mobil.

Până la publicarea semnalmentelor suspectului, Marcel Tabac a reuşit să se ascundă, abia vineri după-amiază, la câteva ore de la răspândirea informaţiilor care îi dezvăluiau identitatea, fiind capturat în zona fostului Centru de Transfuzii, din Ţiglina 1.

Când a fost reţinut, Tabac a declarat că a atacat, pentru că avea nevoie de bani ca să plece din ţară şi că nu s-a predat pentru că nu şi-a dat seama ce se întâmplă.

Articolul precedentPeste 2,6 milioane de persoane au trecut graniţa prin județul Galați
Articolul următorA lovit cu maşina un copil pe trecerea de pietoni şi a fugit