Laurențiu este absolvent al Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi „Grigore Al. Ghica” Drăgășani și jandarm cu acte din anul 2012. De când a pășit pe poarta unității a știut ce vrea, Detașamentul 1 Mobil, iar de aproximativ 9 ani face parte din această subunitate.

Întrebat ce l-a atras la meseria de jandarm, a spus cu seninătate în privire că inițial a fost atras de atitudine, mereu săritori, de modul îngrijit cum se poarte jandarmii de ordine publică, iar după ce a ajuns să profeseze a realizat că Jandarmeria are și alte laturi umane, care se mulează perfect pe caracterul său. Deja era o compatibilitate aproape de perfecțiune.

Poezii scrie din copilărie, „odată cu anumite momente mai grele din viața unui copil și mai apoi a adolescentului și acum a adultului.” Pentru el poezia a fost un refugiu, modalitatea perfectă de a trece peste greutăți, peste necazuri, peste supărări. În versuri și-a găsit alinarea sufletului. Judecând după câte poezii a scris, tragem concluzia că Laurențiu a suferit mult. În versurile lui stau toate trăirile, toate sentimentele, toate eșecurile, toate supărările și împlinirile, iar acest lucru ne arată latura umană a jandarmului Laurențiu.
Până la 23 de ani a scris foarte mult, iar majoritatea poeziilor le-a pierdut odată cu cea mai dragă persoană a sufletului său, iar de ani buni nu a mai scris nimic. Acum și-a redescoperit pasiunea, dar nu dintr-o supărare, ci ca o modalitate de a-și exprima căldura sufletească într-o lume monotonă și plină de ură.

Cum se îmbină acțiunile speciale și poezia? Ei bine Laurențiu le-a găsit numitorul comun, suplețea.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentLuni, ora 21:00 – Discuții fără menajamente, cu garda jos. Realitatea PLUS cere dreptate în numele tău!
Articolul următor24 de ore fără apă potabilă la robinet pentru consumatorii arondați Stației de Repompare Filești