Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri gălăţeni vor asigura paza la referendum

Secţiile de votare de pe raza judeţului Galaţi vor fi păzite de 120 de poliţişti, 110 jandarmi şi 222 de poliţişti de frontieră

Sute de poliţişti, jandarmi şi pompieri gălăţeni vor asigura paza la referendum, în zilele de 6 şi 7 octombrie, a anunţat, într-un comunicat, Inspectoratul de Poliţie Judeţean.

Reprezentanţii tuturor structurilor teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne se vor afla în misiuni, pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine şi siguranţă publică, la secţiile de votare, precum şi în locurile de depozitare a buletinelor de vot. Au fost mobilizaţi angajaţi de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Jandarmi, Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă, precum şi alte structuri MAI.

Secţiile de votare de pe raza judeţului Galaţi vor fi păzite de 120 de poliţişti, 110 jandarmi şi 222 de poliţişti de frontieră. De asemenea, peste 270 de poliţişti se vor afla în stradă, în perioada 6-7 octombrie, pentru a asigura măsuri de ordine şi linişte publică, în vederea prevenirii oricăror fapte antisociale.

În acelaşi timp, jandarmii vor asigura desfăşurarea în condiţii de siguranţă a activităţii în cadrul Biroului Electoral Judeţean şi vor avea atribuţii de protecţie a transportului buletinelor de vot, după încheierea procesului de votare.

Pe de altă parte, pompierii au efectuat verificări la instituţiile în care sunt organizate secţii de votare şi au eliminat neregulile descoperite pe linia apărării împotriva incendiilor.

Orice încălcare a legislaţiei cu privire la referendum, cât şi orice alte nereguli trebuie sesizate la numărul unic de urgenţă 112 sau celui mai apropiat reprezentant MAI.

Articolul precedentGălăţenii au câştigat competiţia de volei masculin „Cupa Arcada”
Articolul următorMai puţin de 3,5% dintre gălăţeni au votat la referendum până la ora 16.00