Sute de locuri au rămas neocupate la colegiile și liceele din Galați, după încheierea celei de-a doua etape de admitere, în care au repartizaţi 183 de elevi. Dintre cei repartizaţi în această etapă, doar doi elevi au susţinut examenele de la Evaluarea Naţională.

În aceste condiţii, cu peste 260 de locuri rămase neocupate, mai multe instituţii de învăţământ din judeţul Galaţi sunt în imposibilitatea de a-şi completa numărul de clase alocat prin planul de şcolarizare.

Chiar şi la filiera teoretică, unde locurile se ocupau încă din prima etapă, a rămas un loc liber, la Liceul CFR, matematică-informatică. La Colegiul Economic „Virgil Madgearu”, clasa de alimentaţie şi turism, bilingv – franceză, cu 10 locuri neocupate, abia a întrunit numărul minim de elevi ca să nu se desfiinţeze.

Colegiul de Industrie Alimentară „Elena Doamna” nu-şi va completa două clase şi jumătate, având neocupate 67 de locuri. Aproape câte o clasă neocupată au Liceul Tehnologic de Marină (24 de locuri, profil mecanică), Colegiul Tehnic „Radu Negru” (23 de locuri, electronică automatizări), Liceul Tehnologic din Corod (22 de  locuri, agricultură).

Câte 18 locuri libere au rămas la Liceul Tehnologic „Anghel Saligny”, la construcţii, instalaţii şi lucrări publice, şi la Liceul Tehnologic „Eremia Grigorescu” din Tg. Bujor, la industrie textilă şi pielărie. 15 locuri au rămas libere la Colegiul Tehnic „Paul Dimo” (Energetic), la profilul mecanică, iar şapte sunt neocupate la electronică automatizări.

Locuri neocupate au rămas şi la Colegiul de Alimentaţie şi Turism „D. Moţoc”, Liceul Tehnologic „Ov. Caledoniu” din Tecuci, Liceul Tehnologic „Paul Bujor” din Bereşti, Liceul Tehnologic din Tudor Vladimirescu şi Liceul Tehnologic „Costache Conachi” din Pechea.

Articolul precedentCalamităţile au afectat anul acesta circa 25.000 de hectare din judeţul Galaţi
Articolul următorS-a urcat la volan beat mort şi a ucis o femeie care mergea pe marginea drumului