Operatorul Apă-Canal a oprit recent alimentarea cu apă a unor blocuri din Galaţi, care aparţin de asociaţii cu datorii mari la plata facturilor de utilităţi. Astfel, sute de gălăţeni care locuiesc la blocul I6 din Ţiglina I (Asociaţia de proprietari nr. 224), la blocul D2 din Micro 19 (Asociaţia de proprietari nr. 453) şi la blocurile O1, N4 şi căminul „HIGA” din cartierul Micro 40 (Asociaţia de proprietari nr. 617) au rămas fără apă rece după ce asociaţiile de proprietari respective au rămas în urmă cu plata facturilor. 

Potrivit informaţiilor postate pe site-ul Apă Canal, gălăţenii de la I6 nu mai primesc apă potabilă din data de 18 mai, cei de la D2 – din data de 30 mai, iar cei din Micro 40 – din data de 22 mai. În cazul celor din Micro 40, chiar asociaţia de proprietari a cerut operatorului sistarea alimentării cu apă potabilă, din cauză că oamenii nu plătesc.

În total, 47 de asociaţii de proprietari din municipiul Galaţi sunt în acest moment fără apă potabilă din cauza datoriilor (în unele dintre acestea este întreruptă alimentarea cu apă potabilă pentru toate blocurile, în timp ce în altele sunt afectate câteva imobile), locatarii fiind constrânşi să ia apă de la cisternele Apă-Canal trimise în zonă.

Evident, persoanele care au contract individual cu Apă-Canal nu sunt afectaţi de restricţionare, această soluţie fiind unica pentru gălăţenii bun-platnici, dar care locuiesc în imobile cu rău-platnici.

Articolul precedentFost prefect de Galați, condamnat la opt ani de închisoare pentru corupție
Articolul următorDouă victime şi o maşină făcută praf, din prea multă grabă