Surprinşi la volan cu alcool la bord sau fără permis de conducere. Sfârșitul săptămânii trecute a fost bogat în conducători auto depistaţi în trafic sub influența alcoolului.

Pe 15 martie, în jurul orei 23,10, un bărbat de 53 de ani, din comuna Vânători, conducea maşina pe o stradă din localitate. Verificat de polițiști, s-a constatat că are suspendată exercitarea dreptului de a conduce vehicule pe drumurile publice. În plus, la testarea alcoolscopică a reieşit că avea 0,78 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală atât pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului, cât și pentru conducere fără permis.

Altă zi, alt contravenient

În ziua următoare, în jurul orei 10,00, polițiștii au depistat în trafic, pe D.N. 25, în comuna Ivești, un alt conducător auto, de 51 de ani, din localitatea Drăgănești, care consumase alcool.

Fiind testat alcoolscopic, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost condus la spital, unde i s-au prelevat mostre biologice în vederea stabilirii alcoolemiei. Polițiștii au întocmit, și în acest caz, dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului.

Tot pe D.N. 25, două zile mai târziu, în urma unei tamponări, polițiștii Biroului Rutier Tecuci au mai prins un tânăr care conducea ilegal. Şoferul care provocase tamponarea, un tânăr 27 de ani, din comuna Drăgănești, nu deținea permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. Mai mult, se afla şi sub influența alcoolului, valoarea înregistrată de aparatul etilotest fiind de 0,63 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul este cercetat, acum, pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului și conducere fără permis.

În cazul altui conducător auto depistat sub influența alcoolului, în data de 17 martie, pe D.J. 251A, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru refuz de prelevare de mostre biologice.

Tânărul de 25 de ani, din comuna Cuza-Vodă, mirosea puternic a alcool. Potrivit poliţiştilor, el a refuzat atât testarea cu aparatul etilotest, cât și deplasarea la o unitate spitalicească, în vederea prelevării de mostre biologice.

Articolul precedentBăut și fără permis, a intrat cu mașina într-un stâlp
Articolul următorPeste 66 de milioane de lei, pentru modernizarea unui drum care străbate județul