În cel mai important meci de la reînființarea sa, echipa de fotbal a Universității ”Dunărea de Jos” a cedat fără drept de apel manșa tur a barajului de promovare în Liga a III-a.

ACS Universitatea „Dunărea de Jos” a pierdut, scor  0-4 (0-2), jocul cu campioana județului Brăila, CS Făurei, meci decis de frații Nicoliță. Brăilenii au marcat prin Stelică Nicoliță 2, Bănel Nicoliță (din penalty) și Viorel Gheorghe.

ACS Universitatea a evoluat în următoarea alcătuire: Nicu Măstăcan – Alexandru Stancu, Vlăduț Antofe, Ionuț Florea, George Iacob, Adrian Anastasie (Lucian Ignat), Daniel Dajbog (Bogdan Popov), Gheorghiță Țuiu (Cosmin Gârleanu), Constantin Chiciuc (Alexandru Perju), Adrian Grigoraș. Antrenor: Cătălin Savu. Trebuie remarcat faptul că toți jucătorii echipei sunt studenți ai universității gălățene, cu excepția portarului, care a absolvit.

Antrenorul echipei gălăţene, Cătălin Savu, a declarat, după joc, că experiența adversarilor a fost decisivă: „Cred că am fost prea cruzi pentru acest meci. Emoțiile și-au spus cuvântul, am luat primul gol repede și asta ne-a turnat plumb în picioare. Au un atacant senzațional, pe fratele lui Bănel, Stelică, care a marcat două goluri și a scos penaltiul. Iar Bănel nu a pierdut absolut nicio minge la mijlocul terenului. Au fost mai buni, îi felicităm și le urăm succes”.

Manșa retur a barajului este programată peste o săptămână, pe 30 iunie, la Făurei.

Reînfiinţată în urmă cu mai puţin de un an, ACS Universitatea se doreşte a fi continuarea formaţiei CSU Galaţi, echipă care a jucat finala „Cupei României” în 1976 (0-1 cu Steaua) şi a reprezentat România în Cupa Cupelor (2-3 și 0-2 cu Boavista Porto). La prima sa participare în competiţii, Universitatea a câştigat campionatul Ligii a IV-a gălăţene şi faza judeţeană a „Cupei României”.

Articolul precedentTeatrul Dramatic încheie stagiunea cu încă o premieră
Articolul următorPugilistul Lucian Bute va fi tată pentru a doua oară