Una dintre cele mai importante axe rutiere ale Galaţiului, cea compusă din străzile Siderurgiştilor şi 1 Decembrie 1918, va intra într-un amplu proces de modernizare, cu bani europeni.

Primăria Galaţi a scosa deja la licitaţie contractul, cu o valoare estimată de circa 99 milioane de lei cu TVA (peste 21,5 milioane de euro), iar cererea de finanţare europeană prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 a fost depusă la finele lunii iunie. Ofertele constructorilor sunt aşteptate până pe 8 august.

Potrivit caietului de sarcini, proiectul care se va derula între Inelul de Rocadă şi bulevardul Milcov, pe o lungime totală de 2.560 de metri, are în vedere reabilitarea infrastructurii rutiere, realizarea de locuri de parcare noi, reamenajarea trotuarelor, execuţia de piste de biciclete, modernizarea căii de rulare a tramvaielor, amenajarea peroanelor şi a adăposturilor pentru călători.

De asemenea, se doreşte înlocuirea reţelelor cu durata de viaţă expirată, modernizarea sistemului de iluminat, canalizaţie pentru introducerea în subteran a reţelelor aeriene (fibra optică, telefonie, tv), modernizarea spaţiilor verzi existente şi montarea de mobilier stradal nou.

Termenul de realizare a lucrărilor este cuprins între 18 şi 24 de luni, iar criteriul de atribuire a contractului va fi „cel mai bun raport calitate-preţ”.

Sursele de finanţare sunt fondurile europene nerambursabile – 85 la sută, bugetul naţional – 13 la sută şi bugetul local – 2 la sută. Tot prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, administraţia gălăţeană intenţionează să depună proiecte pentru modernizarea altor trei străzi importante, Traian Vuia, Henri Coandă şi George Coşbuc.

Articolul precedentŞcoală estivală de astronomie, la Galaţi
Articolul următorTrei gălăţence concurează la Mamaia Copiilor şi vor putea fi urmărite în direct la TV