Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați rutier au descoperit, ascuns asupra unui bărbat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, care s-a dovedit a fi fals.

În data de 14 septembrie a.c., în jurul orei 08.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați rutier – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control pentru trecerea frontierei, cetățeanul din R. Moldova, V.I., în vârstă de 23 de ani.

La controlul de frontieră, în momentul solicitării documentelor de identitate, colegii noștri au descoperit asupra tânărului, ascuns și nedeclarat, un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Republica Moldova, valabil pentru categoriile „B1, B, C1, C, BE și CE”, pe care era imprimată fotografia acestuia.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, în cadrul cărora au constatat că permisul nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat documentul descoperit la control, prin intermediul unui conațional, ale cărui date nu le cunoaște, în schimbul unei sumei de bani.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material în înscrisuri oficiale

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentÎncă 18 cazuri înregistrate la Galați și alte 9 persoane reconfirmate
Articolul următorPompier gălățean decorat de Ministrul de Interne