Sportiva gălăţeană Cătălina Axente, campioană mondială la lupte pe plajă

Delegaţia României a obţinut în total opt medalii - patru de aur, una de argint şi trei de bronz

Sportiva gălăţeană Cătălina Axente a cucerit titlul mondial la lupte pe plajă, la competiţia desfăşurată, la sfârşitul săptămânii trecute, la Sarigerme (Turcia).

Gălăţeanca, legitimată la CSM Dunărea, unde este antrenată de Dumitru Buleandră, s-a impus la categoria +70 kilograme. În finala turneului, Cătălina Axente a învins-o, cu scorul de 2-1, pe sportiva elenă Ekaterini Irini Pitsiava.

Cătălina Axente mai are în palmares o medalie de bronz obţinută la Campionatul European Under 23 din 2018 şi o medalie de bronz la lupte africane câştigată la Jocurile Francofoniei din 2017.

La acest Campionat Mondial, delegaţia României a obţinut în total opt medalii – patru de aur, una de argint şi trei de bronz. Echipa feminină a încheiat competiţia pe primul loc în clasamentul pe naţiuni, cu şapte medalii: Ştefania Priceputu (cat. 50 kg), Kristza Incze (60 kg), Adina Popescu (70 kg) şi Cătălina Axente (+70 kg) – aur, Maria Cioclea (50 kg), Beatrice Dukov (70 kg) şi Diana Vlăsceanu (+70 kg) – bronz. În concursul masculin, Rareş Chintoan şi-a adjudecat medalia de argint la cat. +90 kg.

Articolul precedentGălăţean trimis în judecată, după ce a oferit 300 euro pentru promovarea examenului auto
Articolul următorO fisură în centrul Galaţiului impune oprirea apei pentru o expertiză tehnică