Spitalul Judeţean din Galaţi va avea pistă de aterizare pentru elicoptere

Spitalul Judeţean din Galaţi va avea pistă de aterizare pentru elicoptere, investiţia urmând să fie finanţată prin Programul Operaţional Comun România – Republica Moldova 2014-2020.

Contractul a fost semnat de către Autoritatea de Management din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice pe 28 iunie. Proiectele vor fi derulate în parteneriat între autorităţile din România şi cele din Republica Moldova.

Unul dintre cele trei proiecte vizează îmbunătăţirea structurii de operare SMURD, prin dezvoltarea capacităţii de intervenţie în situaţii de urgenţă. Printr-o finanţare de 10 milioane de euro, vor fi construite un poligon de pregătire pentru personalul din ambele state, şapte piste de aterizare pentru elicoptere, dintre care una la Galaţi, două unităţi de primire a urgenţelor în Republica Moldova şi vor fi achiziţionate mai multe autovehicule de intervenţie. Celelalte şase piste de aterizare pentru elicoptere vor fi construite la Iaşi, Botoşani sau Vaslui, Chişinău – 2, Bălţi şi Cahul.

Alte două proiecte vizează îmbunătăţirea schimbului de informaţii între cele două state, prin dezvoltarea infrastructurii de comunicaţii, şi creşterea securităţii graniţelor, prin reabilitarea staţiilor de poliţie din zona de frontieră. Cele trei proiecte vor fi realizate în termen de 36 de luni de la data semnării contractelor de finanţare.

Articolul precedentPrinşi de poliţişti conducând pe drumurile publice fără permis
Articolul următorNumărul turiştilor străini din Galaţi, în scădere, din lipsă de implicare