Spitalul Judeţean din Galaţi are nevoie de peste 150 de medici, dar la concursuri nu se înscrie mai nimeni, a anunţat, în cadrul unei conferinţe de presă, Alina Dobrea, managerul unităţii medicale.

„Avem deficit de medici pe secţiile de nefrologie, neonatologie, neurochirurgie, neurologie,  chirurgie, diabet, în total fiind vorba despre 155 de posturi”, a declarat managerul Spitalului Clinic Județean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” din Galaţi.

În ciuda faptului că sunt multe posturi libere şi salariile în sistemul sanitar s-au mărit recent, foarte puţini medici îşi doresc să profeseze la Galaţi. Spre exemplu, la cel mai recent concurs s-au înscris doar şase persoane. „Pe 29 iunie, am scos la concurs 17 posturi pentru medici, dar s-au prezentat doar şase persoane, doi candidaţi fiind pentru secţia de diabet. Cei şase candidaţi urmează să susţină examenul până pe 22 septembrie”, a precizat Alina Dobrea.

Conform managerului, la nivelul întregii unităţi sanitare, gradul de ocupare a posturilor de medici este de 63 la sută, la asistenţi este 84 la sută, la infirmiere – 60 la sută, la îngrijitoare – 30 la sută, la ambulanţieri şi personal de deservire – 27 la sută, iar la muncitori – 60 la sută. Deficitul total de personal al unităţii sanitare este de 1.232 de posturi, din care 155 de medici. La Spitalului Judeţean din Galaţi lucrează în prezent 2.042 de persoane, dintre care 266 sunt medici.

Articolul precedentÎn Galaţi nu ies la muncă mai mult de 5.000 de zilieri pe an
Articolul următorEchipa de fotbal SC Oţelul Galaţi a renunţat la patru jucători