Spitalul de Boli Infecţioase, dotat cu aparatură medicală performantă

Ambulatoriul Spitalului de Boli Infecţioase din Galaţi va fi dotat cu aparatură medicală performantă, cumpărată cu bani europeni.

Contractul de finanţare pentru proiectul „Dotarea Ambulatoriului Integrat de Specialitate al Spitalului Clinic de Boli Infecțioase Sf. Cuvioasă Parascheva” a fost semnat în cursul acestei săptămâni. Valoarea proiectului este de 2.685.310 lei, cu finanţare prin Programul Operaţional Regional 2014-2020. Cofinanţarea Consiliului Judeţean (CJ) Galaţi este de numai 2% din sumă.

În cadrul proiectului, vor fi cumpărate 42 de echipamente medicale şi 17 dotari specifice. Echipamentele sunt necesare pentru depistarea hepatitelor cronice, a cirozelor hepatice şi a bolilor cu potenţial endemo-epidemic. Multe dintre aceste echipamente nu există în acest moment în dotarea spitalului.

În total, în unităţile medicale ale CJ Galaţi s-au achiziţionat sau urmează să fie achiziţionate echipamente medicale în valoare de 61 milioane de lei. Din aceşti bani, 24 milioane lei provin din bugetul CJ, 27 milioane de lei sunt fonduri europene, iar 10 milioane de lei reprezintă fonduri guvernamentale. CJ Galaţi are în subordine Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, Spitalul de Boli Infecţioase, Spitalul de Pneumoftiziologie şi Spitalul Orăşenesc Târgu Bujor.

 

Articolul precedentDoi şoferi gălăţeni au fost prinşi băuţi pe drumurile judeţene
Articolul următorTânăr gălăţean prins la plimbare cu o maşină neînmatriculată