Spaţiile verzi din Galaţi vor fi îngrijite pe bază de voluntariat

Spaţiile verzi din Galaţi vor fi îngrijite pe bază de voluntariat, cei interesaţi urmând să încheie parteneriate cu municipalitatea.

Consilierii locali gălăţeni au aprobat un program de conservare şi înfrumuseţare a spaţiilor verzi din municipiu, prin implicarea persoanelor fizice şi juridice, a asociaţiilor de proprietari, a ONG-urilor şi instituţiilor publice. Astfel, toţi cei interesaţi vor avea posibilitatea să se implice în mod activ pentru amenajarea şi întreţinerea spaţiilor verzi din municipiu.

„Avem deja numeroase solicitări din partea cetăţenilor care doresc să aibă grijă de spaţiile verzi din zona în care locuiesc, dar şi din partea unor firme”, a declarat Ionuţ Pucheanu, primarul municipiului Galaţi.

Lucrările de amenajare a spaţiului verde încredinţat vor consta în salubrizare, cositul gazonului, greblatul frunzelor şi crengilor, plantarea de material dendrologic, udarea spaţiului respectiv, tunderea gardului viu.

Voluntarii care vor lua în grijă un spaţiu verde au dreptul să pună plăcuţe prin care să anunţe cine se ocupă de întreţinerea acestuia. Acordul dintre muncipalitate şi voluntari va fi valabil timp de un an, cu posibilitate de prelungire.

Articolul precedentTalon ITP fals descoperit la o maşină înmatriculată în Bulgaria
Articolul următorBălţile folosite de pescarii gălăţeni au început să fie populate cu peşte