Politia rutiera

Șoferii gălățeni continuă să se urce la volan sub influența alcoolului și se aleg cu dosare penale, în urma acțiunilor derulate de polițiști

Nu mai puțin de șase conducători auto au fost surprinși într-o asemenea postură în weekendul trecut, cu alcoolemii de la 0,46, la 1,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Pe 12 octombrie a.c., polițiștii Biroului Rutier Tecuci au oprit în trafic, pe strada 1 Decembrie 1918, un autoturism condus de un tânăr de 26 ani, din localitate.
La testarea alcoolscop, acesta a prezentat o valoare de 0,59 mg/l alcool pur în aerul expirat. Polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

A doua zi, în jurul orei 22,10, polițiștii Secției 6 Poliție Rurală Tecuci au depistat, la volanul unui autoturism, un bărbat din comuna Negrilești, aflat sub influența alcoolului.
Bărbatul circula cu mașina pe D.J. 240, pe raza comunei Munteni. Testarea alcoolscop a scos la iveală  o valoare de 1.04 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost condus la spital pentru prelevare de mostre biologice și stabilirea alcoolemiei în sânge.

Patru contravenienți într-o singură zi 

Și în data de 14 octombrie a.c., polițiștii au depistat în trafic patru șoferi care băuseră.

Astfel, în jurul orei 03,00, un tânăr de 26 ani, din municipiul Galați, a fost depistat conducând un autoturism, deși nu poseda permis de conducere. La testarea alcoolscop a rezultat o valoare de 0,81 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În jurul orei 09,00, un bărbat de 41 ani, din orașul Târgu Bujor a condus autoturismul pe raza comunei Umbrărești. Fiind oprit în trafic și testat alcoolscop, a prezentat o valoare de 0,46 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Cel de-al treilea conducător auto aflat sub influența alcoolului a fost depistat pe un drum comunal din interiorul comunei Băneasa. Bărbatul de 57 ani, din localitate, a fost testat alcoolscop, rezultatul fiind 1,02 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Polițiștii Biroului Rutier Tecuci au depistat un alt conducător auto băut, în jurul orei 21,40, pe strada 1 Decembrie 1918. Testarea alcoolscop a bărbatului de 35 ani, a relevat o concentrație de 0,89 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile, polițiștii au întocmit dosare de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului.

 

Articolul precedentCutremur în judeţul Galaţi, în apropierea comunei Jorăşti
Articolul următorPrins de polițiști cu un permis fals, chipurile emis în Guineea-Bissau