Şofer drogat depistat de poliţiştii gălăţeni, în timpul unei razii tematice

Un şofer drogat a fost depistat de poliţiştii gălăţeni pe străzile oraşului, în timpul unei razii tematice, desfăşurată la nivel naţional.

Acţiunea s-a derulat sâmbătă noaptea, pe principalele artere din municipiu, şi i-a vizat pe şoferii aflaţi la volan după ce au consumat alcool sau substanţe psihoactive. Oamenii legii au fost „ajutaţi” de noile aparate de depistare a drogurilor, intrate recent în dotarea Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Acestea depistează nouă dintre cele mai uzuale droguri folosite în România.

Testul se face foarte rapid, astfel că în maximum 10 minute se află rezultatul. Cei depistaţi pozitiv sunt duşi la spital pentru prelevare de probe biologice, se aleg cu dosare de cercetare penală şi rămân fără permis până la finalizarea cercetărilor.

În cadrul acţiunii, poliţiştii au depistat, sâmbătă, în trafic un tânăr care consumase cannabis. El s-a ales cu dosar penal pentru conducere sub influenţa substanţelor cu efect psihoactiv. Alţi doi gălăţeni vor fi cercetaţi penal după ce s-au urcat băuţi la volan.

În total, au fost constatate trei infracţiuni şi 26 de contravenţii. Au fost reţinute 15 permise de conducere şi un certificat de înmatriculare. Valoarea totală a sancţiunilor contravenţionale aplicate a fost de 26.435 de lei.