Șofer de TIR prins la frontieră cu documente profesionale false. Un certificat de competență fals l-a costat un dosar penal. 

În Punctul de Trecere a Frontierei Galaţi-rutier – I.T.P.F. Iaşi s-a prezentat, pentru efectuarea formalităţilor de control, cetăţeanul ucrainean H.O., în vârstă de 47 de ani. Bărbatul conducea un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor marca DAF şi o remorcă marca Kassbohrer, ambele înmatriculate în Ucraina.
La controlul de frontieră, bărbatul a prezentat pe lângă documentele de identitate şi un certificat de competenţă profesională pentru transport internaţional de mărfuri.
Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentului, poliţiştii de frontieră au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acesta nu îndeplineşte condiţiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.
Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că nu cunoştea faptul că documentul în cauză nu este autentic.
În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Articolul precedentHocheiștii de la CSM Galați s-au calificat în finala campionatului
Articolul următorForum pentru cooperare în Regiunea Dunării, la Galaţi