Slobozia Corni – primul sat gălățean care rămâne fără porci

Slobozia Corni este primul sat gălățean care rămâne fără porci în acest an, după ce autorităţile au decis să eutanasieze toate suinele din localitate.

Primul focar de pestă porcină africană din satul ce aparţine de comuna Ghidigeni, din nordul judeţului, a fost confirmat pe 24 iulie, într-o gospodărie de la marginea localităţii. De atunci, în Slobozia Corni au apărut mai multe suspiciuni de contaminare. Pentru a preveni răspândirea bolii, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis, sâmbătă, uciderea tuturor porcilor din sat.

Operaţiunea a şi început în cursul zilei de sâmbătă, echipele mixte urmând să eutanasieze toate animalele în cel mai scurt timp posibil. Conform autorităților, la Slobozia Corni sunt înregistrate 92 de gospodării în care cresc în total 354 de porci. În acest an, au fost confirmate în judeţ 12 focare de pestă porcină africană şi au fost sacrificaţi, în total, 520 de porci.

De asemenea, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență a decis interzicerea ieșirii din exploatații a cărnii, a produselor din carne de porc, a furajelor, ustensilelor și altor obiecte susceptibile de a transmite boala. S-a interzis, de asemenea, ieșirea animalelor din exploatațiile suspecte şi s-au instituit zone de control temporar.

Articolul precedentDocumentaţia pentru drumul expres Galaţi – Brăila a fost finalizată
Articolul următorTânăr gălăţean în comă, după ce s-a înecat la Costineşti