Având în vedere situația meteorologică din județul Galați, polițiștii ģălățeni se află în teren, acționând pe principalele artere din municipii, orașe și localități din județ, în vederea asigurării unui trafic rutier în siguranță, precum și pentru fluidizarea acestuia. Începând cu ora 09.15 se instituie restricție de circulație a auto cu masa tonală mai mare de 7,5 tone, pe DN 2B, DN 24D, 25 și 26. Ninge viscolit în tot județul Galați.

De asemenea, polițiștii  colaborează cu administratorii drumurilor publice, în vederea asigurării stării de viabilitate a drumurilor publice. 

Pe toate drumurile din județul Galați se circulă în condiții de iarna. Circulația autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 7,5 tone a fost restricționată pe DN 24 Cosmești, județul Galați – Tișița, județul Vrancea. 

Pe DJ251G Vîrlezi – Corni – Valea Mărului și DJ 242 E Băneasa – Roșcani – se restricționează traficul pe ambele drumuri. Se intervine pentru deszăpezire.

Se aplică restricții punctual pentru asigurarea intervenției utilajelor de deszăpezire.

Pe DN24 D și pe DN25 traficul rutier este de asemenea, îngreunat.

Circulația este îngreunată și pe 9 drumuri județene din Galați, unde se circulă alternativ pe un singur fir: DJ 251 Galați – Tecuci, DJ 254 Ivești – Grivița, DJ 252 Barcea – Buciumeni, DJ 255 Pechea – Rediu, DJ 251G Vârlezi – Valea Mărului, DJ 242 Berești – Tg. Bujor, DJ 255G zona Țepu, DJ 242D Băneasa – Suceveni. Pe majoritatea drumurilor s-au format suluri de zăpadă, iar în unele zone din vestul, nordul și centrul județului, viscolul creează mari probleme.

Pentru creșterea gradului de siguranță în deplasările pe drumurile publice și pentru  prevenirea cauzelor generatoare de evenimente rutiere, polițiștii gălățeni transmit următoarele recomandări: 

• Evitaţi acţionarea bruscă a sistemului de frânare şi a mecanismului de direcţie, deoarece autovehiculul pe care îl conduceţi poate derapa. Folosiţi cu precădere frâna de motor atunci când rulaţi pe un carosabil alunecos. Nu efectuaţi depăşiri riscante!

• Reamintim faptul că utilizarea anvelopelor de iarnă este obligatorie atunci când circulați pe drumuri acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, iar autovehiculele cu greutatea de peste 3,5 tone trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. 

• Folosiți luminile de întâlnire și pe timpul zilei, mai ales în condiții de vreme nefavorabilă. Curătați în permanență farurile, lămpile de semnalizare, geamurile autovehiculului, asigurați buna funcționare a ștergătoarelor de parbriz și folosiți corespunzător instalația de ventilație-climatizare! 

• În condiţiile unui trafic aglomerat, precipitaţiile (sub formă de lapoviţă sau ninsoare), precum şi vântul puternic, pot determina apariţia unor blocaje rutiere temporare. Păstraţi-vă calmul, nu uitaţi de politeţea rutieră şi nu blocaţi intersecţiile. De asemenea, nu vă angajaţi în depăşirea coloanelor de autovehicule!

• Păstrați, în mers, o distanţă suficient de mare faţă de vehiculul din faţă, pentru a putea opri în condiţii de siguranţă.

• Nu folosiţi telefonul fără dispozitive de tip ,,mâini libere” şi nu vă urcaţi la volan obosiţi sau sub influenţa alcoolului ori a substanţelor cu efect psihoactiv!

Totodată este necesară respectarea indicaţiilor polițiștilor, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum.

”Pietonilor le recomandăm să sporească atenţia, să evite pe cât posibil folosirea părţii carosabile, mai ales după lăsarea întunericului sau în condiţii de vizibilitate redusă, şi să se asigure temeinic înaintea traversării drumurilor. 

Traversaţi prin locurile permise, după ce vă asiguraţi că şoferii au observat intenţia de a traversa şi fără a vă grăbi, pentru ca aceştia să aibă timpul necesar pentru a opri în condiţii de siguranţă.

Înainte de a pleca la drum, vă recomandăm să verificați starea traseului pe care urmează să îl parcurgeți” transmit polițiștii gălățeni. 

Informații actualizate despre situația traficului găsiți pe site-ul oficial al Poliției Române, la secțiunea Infotrafic.  https://www.politiaromana.ro/ro/info-trafic . 

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentS-a semnat contractul pentru studiul de fezabilitate TransRegio Brăila – Slobozia – Drajna – A2 şi Chiciu – Drajna
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET