Programul desfășurat anul trecut de polițiștii locali din cadrul Serviciului Siguranță Rutieră și polițiștii de la ordine publică are un bilanț.

Așadar pentru contravențiile aplicate în anul 2019, gălățenii au scos din buzunare 1.116.000 lei și au fost „marcate” 3.637 puncte penalizare. 2053 de sanțiuni au fost acordate pentru oprirea interzisă, staţionarea interzisă, acces interzis, acces interzis 3,5 t (OUG 195/2002), cele mai multe. Următoarea sancțiune în top a fost pentru parcarea autovehiculului pe trotuar, pe spațiul verde și parcarea pe scuar – în număr de 1.965. Locurile vizate de polițiști au fost uniățile de învățământ, trecerile de pietoni, stațiile destinate mijloacelor de transport în comun și străzile secundare.

Un reper important al activității Poliției Locale Galaţi pentru anul 2019 a fost disciplinarea conducătorilor auto care încalcă legislația rutieră precum și hotărârile locale privind parcarea, auto abandonate, etc. În acest sens, am acționat în cadrul Planului de măsuri “Siguranța în trafic 2019”, prilej cu care au fost aplicate numeroase sancțiuni contravenționale și puncte de penalizare, cu circa 15% mai puține ca în anul precedent, valoarea amenzilor fiind aproximativ aceeași, însă a crescut numărul punctelor de penalizare cu peste 40%.

Precizăm că în 2020, după încheierea sezonului rece, începând cu luna martie, polițiștii locali vor intensifica aceste activități, tot în cadrul unui program asemănător. Considerăm că zonele devenite mai sigure și mai fluente din punct de vedere al circulației rutiere și parcărilor neregulamentare, cum ar fi: strada Traian, pe segmentul Piață Centrală – Baia Comunală, strada Brăilei, zona Colegiului Național “Costache Negri”, zona Palatului de Justiție și altele, sunt apreciate de comunitatea locală care trebuie să contribuie la normalizarea acestui sector de activitate”, a declarat Petrică Hahui – director general, Poliția Locală Galați.