Semimaratonul Galați 2019 se va desfășura duminică

Semimaratonul Galați 2019 se va desfășura duminică, 2 iunie, începând cu ora 7,00, în organizarea Fundației Comunitare Galați.

Participanții pot alege una dintre cele șapte probe: semimaraton (21 km), cros (10,5 km), cursa populară (3 km), ştafetă (4×5,3 km), cursele copiilor (pe cinci categorii de vârstă), cursa persoanelor cu dizabilități, cursa pentru iubitorii de animale.

Cea mai lungă probă, semimaratonul (21 km), va avea loc pe un traseu modificat față de anii anteriori. Startul se va da la Elice, pe bd. Marii Uniri (Faleza Superioară), apoi se va alerga spre str. Prelungirea Coșbuc (până la Penny) şi se va coborî spre bd. Marii Uniri, până la parcarea Grădinii Botanice. Alergătorii vor porni înapoi, cu încă o urcare la Penny, apoi pe bd. Marii Uniri până la Palatul Navigației, după care se va urca pe str. Navelor şi str. Domnească, până la intersecţia cu strada Gării. În continuare, se va pleca înapoi spre str. Navelor și se va relua traseul până la Grădina Botanică, urmat de întoarcere spre punctul de sosire, la Elice.

Desfăşurarea curselor

Startul curselor de semimaraton, cros și ștafetă se va da la ora 7.30, simultan. Cursa populară va începe o oră mai tarziu, pe traseul Elice – bd. Marii Uniri – urcare Penny – întoarcere spre Faleză și retur până la Elice. Persoanele cu dizabilități vor alerga, începând cu ora 9.00, de la Elice până la Grădina Botanică. Cursele copiilor au startul, începând cu ora 10.00, din str. Portului sau de la Elice, în funcţie de categoria de vârstă. Cursa cu animale de companie va avea loc de la ora 11.00, pe aleea de la P-uri.

Pentru buna desfășurare a competiţiei, circulația rutieră va fi blocată, între orele 6.00 și 14.00, pe mai multe tronsoane ale unor străzi din zona centrală. Totodată, au fost operate câteva devieri pe traseele Transurb, pentru a ocoli zonele în care circulaţia va fi restricţionată.

Articolul precedentCopiii Galaţiului, sărbătoriţi în parcul de lângă Consiliul Judeţean
Articolul următorDoi juniori români, calificaţi în finalele Europenelor de box de la Galaţi