Secție de votare pentru cetățenii din Republica Moldova, la Galaţi

O secție de votare pentru cetățenii din Republica Moldova va fi deschisă la Galaţi, pentru alegerile parlamentare de duminică, 20 octombrie.

Cetățenii Republicii Moldova aflaţi la Galați vor putea vota în incinta Universității „Dunărea de Jos”, din strada Domnească nr. 47. Secția de votare de la Galați este organizată de către Instituția Prefectului, cu sprijinul Primăriei Galați și al Universității. Inspectoratele Județene ale Poliției și Jandarmeriei vor asigura măsurile specifice de ordine publică în timpul procesului electoral.

Secția de votare va fi deschisă între orele 7.00 şi 21.00. Vor putea să voteze cetățenii care au împlinit, inclusiv în ziua alegerilor, vârsta de 18 ani, cu excepția celor privați prin lege de acest drept. Actele în baza cărora alegătorii pot vota sunt: pașaportul (inclusiv expirat), buletinul de identitate sau livretul de marinar.

Cetăţenii moldovenii aflaţi pe teritoriul României îşi pot exercita dreptul de vot la 12 secții, ce vor fi deschise în București, Timișoara, Brașov, Cluj-Napoca, Craiova, Sibiu, Iași, Suceava, Galați, Bacău, Constanța.

În Republica Moldova au loc pe 20 octombrie alegeri locale generale şi, în paralel, alegeri parlamentare noi în patru circumscripţii, ai căror deputaţi au renunţat la mandate. Alegerile parlamentare au avut loc pe 24 februarie 2019. Patru deputaţi, printre care şi Maia Sandu, aleasă în circumscripţia nr. 50 – „la vest de Republica Moldova”, au demisionat după ce au fost validaţi.

Articolul precedentCunoscutul solist Theodor Munteanu, sărbătorit la 80 de ani
Articolul următorUn poliţist gălăţean a provocat un accident rutier la Ijdileni