Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Scrioşteanu a făcut o vizită pe șantierul Podului Suspendat peste Dunăre, unde a convocat în șantier factorii responsabili de această lucrare pentru a vedea ce lucrări mai sunt de executat și care sunt măsurile ce trebuie luate, în așa fel încât desfășurarea acestora să fie într-un ritm care să permită darea în trafic a acestui obiectiv, inclusiv cu drumurile de legatură, cât mai repede și în condiții optime.

”Am văzut din partea antreprenorilor începutul unui nou tip de abordare, una pozitivă, care mă face să cred că ritmul lucrărilor va fi accelerat și predictibil. Până acum, s-au așternut 32.000/80.000 tone asfalt aferente primei etape a drumurilor de legătură + pod și continuă asfaltarea pe acestea, pe ambele maluri” a spus Irinel Scrioşteanu.
Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a precizat că în momentul acesta, se execută lucrări atât la pod, cât și la drumurile de legătură, după cum urmează:

Zona podului suspendat

– Se realizează armarea, cofrarea şi turnarea ultimelor două porţiuni din placa de suprabetonare a structurilor blocului de ancoraj Jijila;

– Se montează elemente ale sistemului de dezumidificare aferent cablului principal;

–  Se realizează aplicarea primului strat (primer) aferent hidroizolaţiei;

– Se execută, săpătura, armarea, cofrarea şi betonarea grinzilor de bază aferente Turnurilor Jijila şi Brăila, acestea fiind ultimele elemente de structură ale pilonilor.

Drumuri de legătură – Etapa 1 şi 2

Zona malului Brăila

– Km 4+500 (giratoriu 3) şi km 1+200 (giratoriu 2):se montează bordurile şi pavelele; 

– Km 4+500 (viaduct): se montează dalele de racordare;

– Pod km 2+222: se cofrează şi betonează grinda de parapet;

– Km 2+800 Centru de Întreţinere şi Coordonare: se lucrează la compartimentările atelierului mecanic şi a clădirilor anexe şi se aşterne stratul de formă în zona parcării;

– Pod km 1+759: se efectueaza lucrări de armare, cofrare şi betonare a plăcii de suprabetonare;

– Km 1+200 – 4+500: se montează parapetele în zona podurilor;

– Km 2+450 – 2+409 şi km 1+700 – 1+390: se aşterne stratul superior de fundaţie (piatră spartă);

– Se execută lucrări de realizare a rigolelor de acostament necesare drumului principal; 

– Se execută lucrări de profilare taluz în zona bretelelor 1, 2, 3 şi 4 şi în zona drumului principal. 

Zona malului Jijila

– Giratoriu 4: se montează bordurile şi pavelele; 

– Km 7+300 (staţia de taxare): se execută lucrări aferente structurii şi la canalizării pluviale, precum şi aşternerea straturilor de asfalt în zona acesteia; 

– Podeţ casetat km 7+810, pod km 9+469 şi pod km 11+779: se armează, cofrează şi betonează elevaţiile;

– Km 0+000 – 2+000: se aşterne primul strat de asfalt AB 31,5;

– Pod km 3+320: se betonează trotuarele şi grinzile de parapet; 

– Km 0+000 – 4+365 DL (drum de legătură): se montează parapetele în zona podurilor;

– Drum principal și drum de legătură: se lucrează la montarea casiurilor necesare scurgerii apelor pluviale și la profilarea taluzilor.

În funcție de evoluția lucrărilor din Februarie-Martie, care depind de mobilizarea antreprenorilor, dar și de condițiile meteorologice, se va comunica în ce luna din acest an va fi dat în trafic acest obiectiv.

La vizita în șantier, Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a fost însoțit de domnul director al Direcției Implementare Proiecte din cadrul CNAIR, domnul Mihai-Felician Cerneștean, precum și de responsabilii de proiect, alături de care a parcurs și verificat fiecare zonă a șantierului în parte. 

ImagineImagine

Sursa: Realitatea de Braila

Articolul precedentProgramul manifestărilor dedicate ”Zilei Unirii Principatelor Române” în municipiul Galați
Articolul următorPASTILA PENTRU SUFLET