Se redeschid locurile de joacă din Galaţi

16 din cele 70 de spaţii destinate copiilor pot fi folosite în siguranţă

Locurile de joacă din Galaţi se redeschid, rând pe rând, după ce Primăria a încheiat un acord-cadru pe trei ani pentru reparaţia şi întreţinerea spaţiilor respective, cu asocierea dintre firmele Pallegrini şi Izoterm Construct. Consorţiul a câştigat licitaţia organizată de administraţia locală pentru cele 70 de locuri de joacă din oraş, cu o ofertă de 1.480.885 de lei fără TVA.

Potrivit municipalităţii, asocierea a intervenit deja în 16 parcuri şi a executat reparaţii, schimbând şi nisipul din gropile în care cei mici se pot juca. Administraţia locală estimează că în două-trei luni toate locurile de joacă vor fi reparate şi va mai fi necesară doar întreţinerea lor. Lucrările vor fi decontate pe măsură ce sunt realizate.

Închiderea locurilor de joacă, cel puţin teoretică, pentru că în practică ele au continuat să fie folosite, a fost decisă în luna noiembrie a anului trecut, când inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au descoperit, în urma unui control, că niciun spaţiu de joacă din oraş nu are autorizaţie de funcţionare şi nici panouri informative cu privire la echipamentele de agrement din dotare – categoriile de vârstă cărora li se adresează, greutatea şi înălţimea pe care trebuie să le aibă copiii pentru a le putea folosi în siguranţă, etc. Drept urmare, la intrarea în toate parcurile din oraş au fost lipite afişe care avertizau că locurile de joacă sunt închise temporar.

Autorităţile locale au considerat că a fost vorba de exces de zel şi au contestat în instanţă decizia Protecţiei Consumatorilor. Instanţa a respins pângerea municipalităţii, ca nefondată. Primăria are însă drept de apel, iar pe durata procesului măsura închiderii locurilor de joacă a fost suspendată.

Articolul precedentBani europeni pentru acvarii noi la Complexul Muzeal de Ştiinţele Naturii
Articolul următor18 trupe din opt ţări vor să fie „Rock la Dunăre”