Se așteaptă proiecte pentru Semimaraton Galați 2019. Doritorii să înscrie cauze pentru care gălățenii să alerge și să doneze o pot face deja. 

Pe 2 iunie 2019, potrivit unei informări remise redacției, Fundația Comunitară Galați dă startul celei de-a VI-a ediții Semimaraton Galați. Acesta este, potrivit organizatorilor, cel mai mare eveniment de strângere de fonduri și alergare din județ.
Anul acesta, spune echipa, facem mișcare pentru schimbare. Schimbarea în bine a Galațiului, prin implicarea de la firul ierbii a grupurilor de inițiativă sau a ONG-urilor. În plus,  în spiritul schimbării, Semimaraton Galați 2019 oferă posibilitatea ca una din cauze să fie a vecinilor din Brăila.
Organizațiile și grupurile de inițiativă care au idei de proiecte pot înscrie cauze până pe 29 Martie și au la dispoziție suport din partea Fundației pentru scrierea aplicației. Cei interesați pot să acceseze pagina evenimentului: www.semimaratongalati.ro.
Semimaraton Galați este un eveniment filantropic, cu caracter sportiv, organizat de Fundația Comunitară Galați de cinci ani consecutiv. Este un mecanism prin care comunitatea se întâlnește, interacționează și se implică să strângă fonduri pentru proiectele pe care le consideră relevante.
În cele cinci ediții ale evenimentului, Fundația Comunitară Galați a susținut aproximativ 50 de proiecte, finanțate cu peste 146.000 RON, strânși de la peste 2500 de susținători.
La ultima ediție, cauzele care au avut cele mai mari contribuții au fost:
Cristian Onofrei „Un Semimaraton, o speranță pentru Nicolas”: 14.115 lei;
Asociația „Family Hope Autism”„Aleargă pentru Family Hope Autism”: 9.250 lei;
Fundația Comunitară Galați„Susține educația și emoția anilor de liceu”: 5.850 lei;
Fundația Motivation Romania„Mobilitate și viață independentă pentru 5 persoane în scaun rulant din Galați”: 4.930 lei;
Asociația Părinților Copiilor Slab Văzători Și Nevăzători„Muntele, noi experiențe și provocări pentru copiii nevăzători”: 3.620 lei.
Fundația Comunitară Galați susține transformarea comunității, implicând resurse și potențial uman local. Organizația aduce împreună donatori, ONG-uri sau grupuri de inițiativă pentru a crea comunități în care să ne simțim ca acasă. În patru ani, Fundația a finanțat zeci de proiecte și a pus în mișcare Galațiul generos.
Articolul precedentService auto incendiat intenționat în Galaţi
Articolul următorAccident spectaculos: intrat cu mașina în biroul unui parlamentar!