Scurgerea de gaze din Mazepa, cauzată de o tasare. Mii de gălăţeni îngheaţă în continuare în case

Scurgerea de gaze care a panicat, miercuri seara, cartierul gălăţean Mazepa a fost cauzată de o alunecare de teren, determinată de tasarea blocurilor din zonă.

Potrivit unui comunicat al Distrigaz Sud Reţele, transmis joi la prânz, „ieri, 19 decembrie, în jurul orei 21.00, s-a produs o defecțiune tehnică a unor elemente din sistemul de distribuție a gazelor naturale, în urma unei alunecări de teren din zona străzii Brăilei”.

După ce locatarii au anunţat că se simte un miros înţepător în zonă, echipele Distrigaz au sistat alimentarea cu gaze naturale pentru imobilele situate pe străzile Traian, Roșiori, Melodiei, Romulus, Petru Rareș, Alexandru Lapușneanu, Brăilei şi pe bulevardul Marii Uniri. Au fost afectaţi circa 3.000 de consumatori, casnici şi instituţionali, care sunt şi în acest moment deconectaţi de la reţea şi nu au căldură de mai bine de 12 ore. Echipele de la Distrigaz lucrează în zonă încă de miercuri seară şi preconizează că alimentarea va fi reluată în cursul zilei de joi, până la ora 16.00.

Specialiştii Distrigaz îi atenţionează pe locatari că, pe perioada lucrărilor, aparatele de consum trebuie să fie închise. În acelaşi timp, după realimentare, dacă se simte miros de gaze, trebuie aerisită încăperea, nu trebuie folosite aparatele electrocasnice sau întrerupătoarele electrice, iar robinetul de alimentare cu gaze trebuie închis şi anunţată situaţia la call-centerul Distrigaz Sud Reţele, la numărul 021.9281.

În luna septembrie, blocul B8 de pe strada Melodiei nr. 8 a fost grav afectat de tasări ale terenului, cauzate de apa provenită din conductele de apă fisurate din subsol. Specialiştii au concluzionat că imobilul are structura de rezistenţă grav afectată şi trebuie reconstruit.