Comuna Costache Negri, singura localitate din judeţul Galați în care nu s-a înregistrat nicio îmbolnăvire cu coronavirus timp de patru zile, a fost nevoită să închidă Şcoala Gimnazială „Elena Negri, elevii urmând să înveţe online până pe 20 octombrie.

La această şcoală au fost două cadre didactice testate pozitiv. Ambele predau limbi moderne, și fac naveta de la Galaţi. Pentru că au fost contacţi pentru toţi elevii din şcoală, conducerea unității de învățământ a luat decizia de a trece toate clasele în sistem online. Singurii care încă merg la cursuri faţă în faţă sunt copiii de grădiniţă, deoarece cele două profesoare nu au avut ore şi acolo.

Şi la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” cursurile sunt suspendate până pe 24 octombrie. Ca şi la Şcoala din Costache Negri, şi aici a existat un profesor de educaţie fizică descoperit cu coronavirus, după ce a lucrat cu toţi elevii din liceu, iar unitatea de învățământ avea deja 16 clase în online, cu 22 de elevi bolnavi, patru profesori şi câte un cadru didactic-auxiliar şi nedidactic.

De asemenea, a mai fost închisă şi Şcoala Gimnazială „Maria Grecu” din satul Odaia Manolache, comuna Vânători. Aici, elevii vor învăţa online până pe 22 octombrie. În comuna Vânători, incidenţa a trecut de 7 la mia de locuitori.

Sursa: Realitatea de Galati