Școala „Sf. Grigorie Teologul” va fi modernizată cu fonduri europene

Școala „Sf. Grigorie Teologul” din Galaţi va fi modernizată cu fonduri europene, contractul dintre municipalitate şi Agenția pentru Dezvoltare Regională Sud-Est fiind semnat în această săptămână.

Este pentru prima dată când această școală (fostă Nr. 41) va beneficia de ample lucrări de modernizare. Proiectul vizează: reabilitarea și modernizarea clădirii școlii, reabilitarea și împrejmuirea terenurilor de sport, achiziționarea de dotări pentru două săli de clasă, două cabinete, sală multimedia şi laborator informatică.

În cadrul proiectul sunt prevăzute, printre aletele, următoarele lucrări: reparații la fațade, izolarea termică a pereților exteriori, înlocuirea tâmplăriei interioare și exterioare, izolarea termică a planșeului. De asemenea, vor fi realizate reparații capitale la instalațiile electrice, termice și sanitare, refacerea finisajelor interioare, amenajarea grupului sanitar, montarea de rampe pentru persoanele cu dizabilitati.

Valoarea totală a proiectului este de 4.867.568,46 lei, asistența financiară nerambursabilă fiind de 4.770.217,04 lei, iar contribuția municipiului Galați de 97.351,42 lei. Durata estimată pentru execuția lucrărilor este de 24 luni. Proiectul este finanţat prin Programul Operațional Regional 2014-2020.

La Școala Gimnazială „Sfântul Grigorie Teologul” din municipiul Galați îşi desfăşoară activitatea peste 500 persoane, elevi și personal. Școala a fost construită în perioada 1969-1970, fiind situată în cartierul Micro 14, pe strada 1 Decembrie 1918 nr. 1A.

Articolul precedentDanube Jazz and Blues Festival, în septembrie, cu intrare gratuită
Articolul următorTraversarea prin loc nepermis i-a băgat în spital pe doi gălățeni