SC Oțelul Galați disputat astăzi o partidă de verificare în cantonamentul de la Vatra Dornei, scor 0-2 (0-0), în compania formației SCM Zalău, finalistă în sezonul precedent în barajul de promovare în Liga 2.

Echipa gălățeană a avut o primă repriză bună, dar fără să înscrie în poarta echipei din Zalău. În minutul 7 Jardan ia o acțiune pe cont propriu în flancul drept, centrează inteligent în fața porții, dar portarul respinge în extremis din fața lui Cîrjan aflat în apropiere. Patru minute mai târziu SCM Zălău are o lovitură liberă de la aproximativ 25 de metri, poziție centrală, dar șutul pe jos al unui jucător advers este reținut fără probleme de Uțiu.

În minutul 33 Valentin Niculae recuperează o minge în apopierea careului, șutează frumos, dar portarul scoate cu un reflex uimitor de sub transversală. Un minut mai târziu Neagu încearcă un șut din afara careului de 16 metri, mingea este ușor deviată de Demian, dar goalkeeper-ul advers se repliază și respinge până la Cîrjan, dar atacantul gălățean a fost în offside. În minutul 38 Neagu execută o lovitură liberă lateral dreapta, centrează periculos la marginea careului mic, iar Sîrghi, bine demarcat, reia din plonjon cu capul, dar mingea trece puțin pe lângă vinclu și scorul la pauză a rămas 0-0. 

În minutul 51 oțelarii au pierdut o minge la mijlocul terenului, iar SCM Zalău a profitat de superioritatea numerică și a deschis scorul prin Vadim Calugher. În minutul 56 Jurj intră în careu, dar șutul acestuia la colțul lung trece puțin pe lângă poarta lui Onciu. Cinci minute mai târziu Vaștag șutează de la aproximativ 25 de metri, poziție centrală, portarul advers scoate de sub bară și respinge în corner. În minutul 66 Mihai Forna a avut o cursă bună în banda stângă, a centrat perfect pe bara a doua, acolo unde a apărut excelent la finalizare Ionuţ Ilieş, cel care a marcat din săritură cu capul. 

În minutul 75 Cireș șutează de la marginea careului, dar portarul reține fără probleme, iar 3 minute mai târziu după un un-doi reușit de Cîrcimar și Angheluță în apropierea careului, acesa din urmă a șutat pe poartă, dar portarul Zalăului a reținut.

Managerul tehnic Dorinel Munteanu a început jocul în următoarea formulă: Uțiu – Rus, Sîrghi (cpt), Sevastian, Niculae – Neagu, Jardan, Badea – Demian, Cîrjan, Nica. După pauză, a fost utilizată formula Onciu – Farcaș, Sîrghi, Sevastian, Nedelea – Vaștag, Dobre, Cireș – Demian, Cîrcimar, Nica, iar din minutul 65 au mai evoluat Mereuță, Tănasă, Angheluță și Bucevschi. Alexandro Râpan nu a putut fi folosit din cauza unei probleme medicale.

SCM Zalău: Bogdan Miron – Lorant Kis, Mihai Onicaş, Răzvan Dulap, Vadim Calugher, Alexandru Sorian, Raul Stanciu, Mihai Doroftei, Alex Nagy, Alexandru Jula şi Sergiu Pop. Au mai intrat: Andrei Pop, Alexandru Şugar – Andrei Şumlea, Iustin Ardelean, Dănuţ Cozma, Ionuţ Ilieş, Andrei Ştirb, Mihai Forna, Alexandru Mare, Sergiu Negruţ şi Sergiu Jurj. Antrenor: George Zima

Următorul joc de verificare al oțelarilor va avea loc vineri, 30 iulie, tot în cantonamentul de la Vatra Dornei, în compania formației Foresta Suceava. Partida se va disputa, cel mai probabil, cu începere de la ora 17:00, pe stadionul Petru Rareș din Vatra Dornei.

Imagine

Sursa: Realitatea de Galati