Scandaluri şi bătăi la bâlciul de Sfânta Maria de la Tecuci. Jandarmii au împărţit amenzi celor certaţi cu legea, dar au şi recuperat un portofel pierdut. 

Bâlciul organizat la Tecuci de Sf. Maria nu a fost lipsit de incidente. Mai mulţi petrecăreţi certaţi cu bunele moravuri au fost amendaţi după ce au provocat scandal la iarmaroc. Unii dintre ei, care au recurs la acte de violenţă, sunt subiectul unor anchete penale, la poliţie.

Potrivit forţelor de ordine, mobilizate pentru a ţine sub control buna desfăşurare a evenimentelor, „Iarmarocul Moldovenesc” organizat la Tecuci nu a fost lipsit de incidente.

Petrecăreţii, de multe ori ameţiţi de băutură, au devenit violenţi, provocând scandaluri sau sărind la bătaie. Jandarmii prezenţi au împărţit sancţiuni pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice.

„Au fost aplicate 12 sancţiuni contravenţionale în cuantum total de 38.100 de lei, majoritatea fiind pentru adresarea de injurii sau expresii jignitoare, ori pentru participarea la scandal. Au fost constatate şi două infracţiuni de lovire şi alte violenţe”, a precizat lt. Cătălin Bădin, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Galaţi.

Oamenii legii au avut de a face cu neatenţi şi escroci

Dacă unii petrecăreţii nu au avut grijă de propriile lucruri, au fost şi alţii care au profitat de naivitatea vecinilor lor, pentru a face rapid rost de bani. O tânără din Corod, venită la petrecerea de la Tecuci, şi-a pierdut portofelul plin cu acte, bani şi carduri. Din fericire, cei care l-au găsit, în iarbă, au fost jandarmi.

„Întrucât jandarmii nu au reuşit să identifice proprietara portofelului printre participanţii la manifestarea cultural-artistică, au ales să posteze câteva date ale acesteia pe un grup de Facebook, iar în scurt timp o persoană a recunoscut-o şi a anunţat-o că portofelul se află la jandarmi, de unde îl poate ridica”, a explicat reprezentantul Jandarmeriei Galaţi.

Un individ de 46 de ani, din Tecuci, a fost prins păcălind oamenii la „alba-neagra”. Strânsese deja 170 de lei de la doritorii de câştig. Jandarmii i-au confiscat pe loc banii şi  „ustensilele” de joc, amendându-l cu 1.500 de lei.

Articolul precedentUnited Galaţi joacă finala Cupei Dunării – Memorialul Nicolae Rainea
Articolul următorCarmangerie amendată cu peste 40.000 de lei pentru încălcarea legii