Şase gălăţeni au fost depistaţi băuţi la volan la sfârşitul săptămânii

Şase gălăţeni au fost depistaţi băuţi la volan la sfârşitul săptămânii trecute, poliţiştii întocmindu-le tuturor dosare penale.

Prima din cele şase infracțiuni de conducere a unui vehicul sub influența alcoolului a fost consemnată sâmbătă, 20 aprilie, în municipiul Galaţi. Poliţiştii au oprit un autoturism pe strada Nicolae Mantu, şoferul acestuia fiind înregistrat cu 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat. Imediat după bărbatul în vârstă de 42 de ani, a căzut în mâinile oamenilor legii un altul, de 31 de ani, care a fost surprins pe bulevardul Marea Unire cu o alcoolemie de 0,69 mg/l.

Alcoolemie mai mare în judeţ

În după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 16.30, un al treilea conducător auto băut a fost depistat la volan, pe o stradă din comuna Umbrărești. Bărbatul, de 38 de ani, din localitate, a picat testul cu aparatul Drager, fiind înregistrat cu 0,73 mg/l alcool pur în aerul expirat.

A doua zi, 21 aprilie, șoferul unui autoturism care circula pe strada Gheorghe Petrașcu din municipiul Tecuci a fost prima captură a poliţiştilor. Bărbatul, în vârstă de 32 de ani, din comuna Munteni, a prezentat valoarea de 0,93 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Dosare penale mai complexe

Un alt conducător auto aflat sub influența alcoolului a fost depistat luni, 22 aprilie, pe DJ 251, în comuna Schela. În cazul acestuia, aparatul etilotest a înregistrat valoarea de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Întrucât bărbatul, de 45 de ani, din municipiul Galați, a refuzat prelevarea de mostre biologice, polițiștii i-au întocmit dosar penal și pentru săvârșirea acestei infracțiuni.

Ultimul dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului i-a fost întocmit unui bărbat, de 71 de ani, din comuna Drăgănești, care, conducând pe DN 25, a efectuat manevra de mers înapoi și a acroșat un alt autoturism. La testarea alcoolscopică, bărbatul a prezentat valoarea de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Articolul precedentCopil rănit, după ce a traversat strada prin loc nepermis
Articolul următorAu condus fără permis şi şi-au încheiat aventura în gard