Samsarii gălățeni de maşini second hand, urmăriți de Fiscul din Germania

Samsarii gălățeni de maşini second hand, alături de cei din alte două județe, sunt urmăriți de Fiscul din Germania pentru sustragerea de la plata taxei pe valoarea adăugată (TVA).

Suma imputată de statul german se ridică la peste 20 de milioane de euro. Circa 70 de români, printre care şi gălăţeni, sunt acuzaţi că au cumpărat autoturisme prin „inginerii” financiare care le-au permis să nu plătească TVA.

Ancheta a început în urmă cu un an şi a ajuns zilele acestea la Galaţi, unde ofiţeri germani au ajuns în căutare de probe. Peste o sută de poliţişti specializaţi în cerecetarea infracţiunilor economice, români şi germani, au descins în judeţele Galaţi, Cluj şi Bihor. Dosarul, coordonat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Cluj, vizează un prejudiciu estimat la 21.300.000 de euro.

Cei vizaţi au cumpărat maşini din Germania, cu scopul de a le revinde, prin intermediul mai multor firme-fantomă, eludând astfel plata TVA către statul german. Societățile comerciale de tip „firmă fantomă” au fost înfiinţate în România, Ungaria, Slovacia, Cehia, Polonia și Austria. În urma percheziţiilor au fost identificate și ridicate înscrisuri, documente financiar-contabile, telefoane mobile, laptopuri, tablete și dispozitive electronice.

Articolul precedentFemeie accidentată pe o trecere de pietoni din Bariera Traian
Articolul următorProfesorul gălăţean Silviu Măcuţă nu mai este secretar de stat