Salon de inventică la Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi

Salonul de inventică organizat de Universitatea „Dunărea de Jos” din Galaţi a început miercuri, 16 octombrie, şi se va încheia vineri, 18 octombrie, când vor fi anunţaţi laureaţii.

Cea de-a patra ediţie a salonului „Ugal Invent” a adus la Galaţi peste 150 de invenţii şi lucrări – record de participare, de la 26 de instituţii, din România şi Republica Moldova. Timp de trei zile, participanţii îşi vor face cunoscute invenţiile şi vor avea oportunitatea de a stabili relaţii de afaceri. Ziua de joi, 17 octombrie, va fi dedicată Centrului Internaţional de Cercetare de la Măgurele, unde va fi pus în funcţiune cel mai puternic laser din lume.

Printre exponate se remarcă un motor cu ardere internă printat 3D, cercei medicinali pentru reechilibrare energetică, acoperişuri antistres, bragă din cereale ecologice cu miere, un submarin telecomandat care poate detecta muniţia de pe fundul apelor sau bere cu extract din coajă de vinete.

Evenimentul se desfăşoară în holul central al Universităţii „Dunărea de Jos”, iar sesiunile ştiinţifice vor avea loc în Sala Senatului Universităţii. Salonul este organizat sub patronajul Ministerului Cercetării şi Inovării.