Salariaţii Transurb au ameninţat cu greva pentru a-şi primi salariile cuvenite, iar strategia a funcţionat, ei primindu-şi banii.

Joi, 10 ianuarie, liderul de sindicat George Preda s-a întâlnit cu primarul Ionuţ Pucheanu, pentru a-i prezenta revendicările salariaţilor Transurb.

Invitaţia la discuţii cu edilul a fost făcută după ce liderul sindical a înregistrat la Primărie un document.

Prin acesta, îi aducea din nou la cunoştinţă primarului situaţia dezastruoasă în care se află parcul auto şi condiţiile în care se desfăşoară activitatea.

Unii şoferi muncesc în frig pentru că nu funcţionează sistemul de încălzire al mijloacelor de transport şi îşi asumă riscuri acceptând să iasă pe trasee cu diferite defecţiuni la maşini. Din cauza lipsei maşinilor, nu se poate realiza numărul de ore pe lună, deci nu se respectă diagrama de transport.

Lipseau şi banii de motorină

Mai mult, din lipsa banilor, nu este nici combustibil suficient. „Exista riscul să nu mai ieşim alaltăieri pe traseu, pentru că nu mai aveam motorină. Dar a intervenit domnul primar – ne-a confirmat chiar dumnealui – la firma care ne trimite motorina să accepte să dea pe datorie până pe data de 19 ianuarie”, a declarat liderul sindicatului Transurb, George Preda.

Potrivit acestuia, şoferii şi restul salariaţilor au fost foarte hotărâţi. Degeaba vor fi rezervoarele pline, dacă pe data de 15 ianuarie nu îşi primesc jumătate din avansul restant plus lichidarea, bonurile de masă şi voucherele de vacanţă, opresc lucrul.

Au presat şi au câştigat 

După ce au ameninţat cu greva, salariaţii Transurb şi-au primit salariile cuvenite.

Potrivit liderului Sindicatului Şoferilor Liberi din Transurb, George Preda, în cursul zilei de astăzi, le-au fost plătite jumătate din avansul restant plus lichidarea şi bonurile de masă. Angajaţii Transurb vor ca salariile să le fie plătite la timp şi să nu mai ajungă în situaţia de a face presiuni pentru a-şi încasa banii munciţi. Pe de altă parte, se aşteaptă finalizarea evaluării profesionale, pe baza căreia se va stabili lista de concedieri. Deci veştile bune de astăzi e foarte posibil să fie urmate de veşti proaste. Şi în cazul grevei, şi în cazul concedierilor, cei care au de suferit sunt călătorii.

Articolul precedentTrei gălățeni, găsiți morți în casă, probabil intoxicați cu monoxid de carbon
Articolul următorVoleibalistele CSU Belor au început returul cu o înfrângere la zero