Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, care a fost depistat conducând un autoturism, deşi avea permisul anulat, dar și în privința proprietarului vehiculului, pentru încredințarea acestuia în scopul de a fi condus pe drumurile publice.

În data de 16 martie a.c., în jurul orei 23.00, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Folteşti – I.T.P.F. Iași, aflaţi în exercitarea atribuţiilor de serviciu, pe raza localităţii de frontieră Corni, au efectuat semnalele regulamentare de oprire pentru un autoturism, înmatriculat în Republica Moldova, condus de un bărbat, cu dublă cetățenie română şi Republica Moldova, în vârstă de 29 de ani. Acesta călătorea împreună proprietara autoturismului, cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 28 de ani.

La controlul de frontieră, inițial bărbatul a declarat că nu are permisul de conducere moldovenesc asupra sa, dar că are drept de a conduce. În urma verificărilor specifice efectuate prin intermediul colegilor din Republica Moldova, polițistii de frontieră au constatat că bărbatul a obținut în anul 2020 dreptul de a conduce autovehicule din categoria B și B1 dar că permisul de conducere al acestuia figurează în baza de date cu mențiunea ”nevalabil” din data de 03.11.2021. Ulterior conducătorul autoturismului a recunoscut faptul că permisul i-a fost anulat.

Din declarațiile celor doi a rezultat faptul că autovehiculul i-a fost încredințat spre a-l conduce de către pasagera din dreapta sa. Cu privire la cele constatate, proprietara a declarat că se simțea obosită și că în aceste circumstanțe i-a încredințat autoturismul.  

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducere pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul pentru a fi condus pe drumurile publice unei persoane despre care ştie că nu posedă drept de a conduce, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Sursa: Realitatea de Galati

Articolul precedentCSM Râmnicu Sărat a câștigat cu 2-0 meciul din penultima etapă a sezonului regulat, cu Unirea Braniștea
Articolul următorAccident mortal la Pufești. Directorul unei școli din Tecuci s-a izbit frontal cu autoturismul cu un autotren condus de un șofer din Turcia