Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galați-rutier au depistat la controlul de frontieră, un bărbat care conducea un automarfar, deși se aflas în stare de ebrietate. 

În data de 01 august a.c., în jurul orei 15.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Galați-rutier, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, un cetățean al Republicii Moldova, în vârstă de 35 de ani, conducând un ansamblu rutier format dintr-un cap tractor și o remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldova. Cu ocazia controlului de frontieră, poliţiştii de frontieră au observat că bărbatul emana o puternică halenă alcoolică, motiv pentru care a fost solicitat un echipaj din cadrul Serviciului Rutier Galați, în vederea testării cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,40 mg/l  alcool pur în aerul expirat.

În conformitate cu prevederile legale în vigoare, persoana în cauză a fost condusă la Spitalul Clinic de Urgență “Sf. Apostol Andrei” din Galați, pentru a i se preleva probe biologice în vederea stabilirii concentraţiei de alcool în sânge, unde a refuzat recoltarea.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Sursa: Realitatea de Galati