S-au afișat rezultatele admiterii la liceu. Profilul Ştiinţele naturii bilingv engleză de la Colegiul Naţional „Vasile Alecsandri” este primul în top. 

Rezultatele Admiterii la liceu 2019 au fost afişate pe site-ul Ministerului Educaţiei Naţionale. În judeţul Galaţi, 3.062 de elevi cu medii între 10,00 şi 3,00 au fost distribuiți. Printre cei 51 rămași pe dinafară, se numără și candidați cu medii destul de mari, peste 7,00. Cel mai probabil, aceștia nu au completat suficiente opțiuni în procesul de admitere.

Cea mai mare medie de admitere este cea de la specializarea Ştiinţele naturii bilingv engleză de la CN „Vasile Alecsandri” – 9,71. Urmează profilul Matematică – informatică bilingv engleză, tot de la CNVA, cu 9,57.

Pe locul al treilea şi al patrulea se situează două clase de Matematică – informatică,  prima de la CNVA, a doua de la Colegiul Naţional „C. Negri” cu 9,49, respectiv 9,38. Pe locul al cincilea – tot CNVA cu Ştiinţele naturii bilingv germană – 9,35 (15 locuri). Urmează un alt profil de la CNVA, Filologie – cu 9,20, iar pe locul al şaptelea –  Ştiinţele naturii de la „C. Negri” cu 9,18. Diferențele sunt mici, de câte o sutime. Cu 9,17 s-a clasat pe locul al optulea un alt profil de la „C. Negri” – Matematică – informatică. Pe locurile al nouălea şi al zecelea sunt două specializări de la Colegiul Naţional „Mihail Kogălniceanu”: Matematică – informatică bilingv şi Matematică informatică, cu 9,17, şi respectiv 9,13.

Articolul precedentMistreți morți de pestă descoperiți în Pădurea Gârboavele
Articolul următorS-a câștigat licitația pentru sera de plante exotice de la Grădina Botanică