S-a semnat contractul pentru modernizarea Şoselei de centură a Galaţiului

Contractul pentru modernizarea Şoselei de centură a Galaţiului a fost semnat, miercuri, de reprezentanţii Consiliului Judeţean şi cei ai firmelor care au câstigat licitaţia.

Licitaţia de proiectare şi execuţie a proiectului „Extindere şi modernizare variantă ocolitoare a municipiului Galaţi” a fost câştigată de o asociere de cinci firme. Liderul consorţiului este SC Aqua Parc SRL, alături de care vor lucra SC Mavgo Holding SRL, Hydrostroy AD Soa (Bulgaria), SC Ideal Windows SRL şi SC SPC Elite Consulting SRL.

Contractul a fost câştigat cu o ofertă de 113.285.253 de lei inclusiv TVA. La licitaţie au participat trei asocieri de firme şi un ofertant unic, o companie din Austria. Bugetul total al proiectului este de 135.196.480 de lei, din care asistența financiară nerambursabilă are o valoare de 132.492.550 de lei. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, apelul SUERD.

Proiectul prevede, printre altele, extinderea la patru benzi, reabilitarea şi modernizarea întregii şosele, construirea unui pod hobanat, reabilitarea trotuarelor şi repararea podeţelor. Potrivit contractului, proiectarea tehnică va dura şase luni, iar lucrările – 24 de luni.

După finalizarea lucrărilor, Centura va avea următoarea rută: intrarea în oraş dinspre Tecuci, bd. Coşbuc, str. Al. Măcelaru, str. Traian, sensul giratoriu, str. Macului, str. Tunelului, DN 2B. Conform proiectului, pentru modernizarea drumului, vor fi necesare 55 de exproprieri, suma eligibilă pentru despăgubirea proprietarilor fiind de 3 milioane de euro.

Articolul precedentUn cetăţean român căutat în Franţa, depistat la vama Oancea
Articolul următorLimită de viteză modificată pe 25 de străzi şi alei din Galaţi