S-a semnat contractul pentru 20 de minibuze noi pentru Galaţi. Acestea vor deservi traseele cu călători puţini şi cele care parcurg străzi strâmte.

Primarul municipiului Galaţi, Ionuţ Pucheanu, şi directorul general al Anadolu Automobil Rom SRL, Maria Magdalena Peşu, au semnat vineri, 12 iulie, contractul pentru 20 de minibuze noi, destinate transportului public.

Sunt autobuze „Karsan Jest”, fabricate în Bursa, Turcia. Anadolu Automobil Rom SRL (AAR), unic importator al mărcii Karsan în România, a câştigat licitaţia organizată de Primăria Galaţi, fiind singurul ofertant. Ne va furniza 20 de minibuze moderne, EURO 6, cu podea joasă şi rampă de acces pentru persoanele cu dizabilităţi. Ele vor fi dotate cu instalaţii de aer condiţionat şi încălzire. Având o capacitate de doar 23 de călători, vor deservi traseele cu călători puţini.

Cât costă investiţia

Conform Primăriei, preţul achiziţiei este de 6.238.000 de lei fără TVA. Pe lângă vehicule, mai primim panouri indicatoare de traseu, sisteme de informare călători cu monitoare LED, sistem de supraveghere video cu cinci camere şi unitate de stocare DVR, sonde litrometrice pentru măsurarea consumului de carburant şi sistem de monitorizare flotă cu GPS. A fost montat un sistem de cablaj conform cerinţelor tehnice specifice ale Transurb S.A pentru validatoare. Garanţia pentru minibuze este de patru ani.

Odată cu vehiculele, AAR va mai furniza: 40 de anvelope de rezervă, scule, sisteme de verificare (SDV-uri) specifice necesare pentru mentenanţă şi diagnoză.

Când le vom vedea şi pe care trasee

„Primul vehicul va fi livrat la jumătatea lunii octombrie, pentru o perioadă de testare de două săptămâni, urmând ca, ulterior, să fie livrate şi celelalte 19 unităţi până la jumătatea lunii ianuarie 2020”, afirmă AAR.

Potrivit lui Laurenţiu Jalbă, şef serviciu în cadrul Primăriei Galaţi, minibuzele ar urma să intre în transportul local aproximativ odată cu finalizarea sistemului de ticketing (taxare automată a titlurilor de călătorie, de informare a pasagerilor şi management al flotei). Atunci, oraşul va avea alte trasee, mai puţine, dar mai eficiente.  „Avem în gândire să utilizăm cam 15 minibuze în acelaşi timp pe trasee Barboşi – Micro 19, Cartier Cantemir – Micro 19, Metro – Barieră, Agrogal – Piaţă, Fileşti – Micro 39, adică din zonele periferice să aducem cetăţenii cu o frecvenţă mai mare în zonele de unde pot lua un alt mijloc de transport către oraş”.

Cine este Anadolu Automobil Rom SRL

Anadolu Automobil Rom SRL, furnizorul celor 20 de autobuze de capacitate mică, este o companie românească înființată în 2006 ce are ca scop furnizarea, întreținerea și repararea autobuzelor. De-a lungul timpului, AAR a devenit partener de încredere pentru mai multe firme de transport public și de transport interurban de persoane. „Sunt multe municipii în ţară care folosesc produsele acestei companii. Le mai puteţi vedea la Brăila, Buzău, Suceava, Oradea, Rămnicu Sărat”, a declarat primarul Ionuţ Pucheanu. Compania cu capital integral românesc a furnizat peste 3.000 de autobuze la nivel național.

Articolul precedentDouă firme, amendate pentru că vindeau marfa fără autorizaţie
Articolul următorBătaie cu bâtele, în plină stradă, la Tecuci, într-o reglare de conturi