Consiliul Judeţean Galaţi a obţinut rambursarea a peste 15,5 milioane de lei prin Programul Operaţional Regional 2014-2020, pentru dotări medicale, în cadrul apelului care permite decontarea din fonduri europene a investiţiilor realizate din fonduri proprii, finalizate sau  sunt în curs de finalizare.

“Vom deconta din bani europeni două proiecte de investiţii din domeniul sănătăţii. Este vorba despre dotarea Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă „Sf. Apostol Andrei” cu 80 de echipamente medicale şi despre proiectul de modernizare şi extindere a secţiei de Radioterapie din cadrul aceleiaşi unităţi medicale. Cei peste 3,3 milioane de euro pe care îi vom recupera de la Uniunea Europeana vor fi investiţi tot pentru modernizarea şi dotarea cu aparatură medicală a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Galaţi”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Potrivit Biroului de Presă al CJ Galați, în cadrul acestor proiecte vor fi decontate 80 de echipamente medicale în valoare de 10.480.578 de lei. 73 de aparate medicale au fost deja achiziţionate, iar şapte sunt în curs de achiziţie. Cele mai importante echipamente medicale deja achiziţionate sunt un craniotom complet echipat, o linie endoscopică urologică joasă, un microscop pentru microchirurgie, lampă scialitică, aparate de anestezie şi aparate de ventilaţie mecanică.
În perioada următoare se vor finaliza procedurile pentru achiziţionarea a trei aparate de radiologie, un sterilizator, un mamograf, un ecograf 3D şi a unui modul complet de sterilizare.

De asemenea,  va fi decontată investiţia pe care Consiliul Judeţean Galaţi o realizează din bugetul propriu pentru extinderea şi amenajarea secţiei de Radioterapie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”.

Valoarea investiţiei este de 5.040.293 de lei, sumă care include contractul de execuţie, serviciile de realizare a expertizelor tehnice si elaborare a documentaţiilor tehnice aferente tuturor fazelor de proiectare, diriginţia de santier, precum şi toate cheltuielile legate de plata cotelor şi a taxelor legale.

 

 

Articolul precedentScurgerea de gaze din Mazepa, cauzată de o tasare. Mii de gălăţeni îngheaţă în continuare în case
Articolul următorAccident de circulație soldat cu moartea unui pieton la Tecuci