S-a emis ordinul de începere a lucrărilor la extinderea UPU. Contractul a fost semnat cu Asocierea S.C. Moviland Met SRL  & S.C. Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă & SC Submit SRL.

Consiliul Judeţean Galaţi a emis ordinul de începere a lucrărilor de extindere, modernizare şi dotare a Unităţii de Primiri Urgenţe de la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă “Sf. Apostol Andrei”. Proiectul este finanţat prin Programul Operaţional Regional 2014-2020.

“Ne-am propus prin acest proiect să descongestionăm serviciul de urgenţă şi să reconfigurăm circuitele medicale. De asemenea, prin extinderea cu aproape 700 de mp, vom crea un spaţiu special pentru accesul ambulanţelor, astfel încât bolnavii să fie preluaţi de către personalul medical mult mai repede. Activitatea în cadrul serviciului de urgenţă nu va fi întreruptă, dar vor exista perioade de disconfort pentru pacienţii de la UPU. Vom face tot posibilul ca disconfortul creat să fie cât mai redus”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Se intenţionează dotarea secţiei cu aparatură medicală, inclusiv un computer tomograf doar pentru pacienţii care vin la urgenţă. Astfel, testele medicale vor putea fi realizate în cadrul UPU, scurtându-se durata investigaţiilor. În consecinţă, timpul de aşteptare al pacienţilor care vin la Urgenţe va scădea.

Investiţia are o valoare de 7.377.791 de lei, cu 11% în plus faţă de contractul de finanţare. Pe baza proiectului tehnic, s-a solicitat devierea reţelelor electrice si a conductelor pentru transportul apei, precum şi dezafectarea instalaţiilor de termoficare.

“Obţinerea  tuturor avizelor şi realizarea documentaţiilor tehnice necesare pentru devierea reţelelor a decalat termenul iniţial de începere a lucrărilor cu aproape două luni”, a declarat Costel Fotea, preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi.

Contractul de proiectare şi execuţie a lucrărilor a fost semnat cu Asocierea S.C. Moviland Met SRL  & S.C. Consumcoop Galaţi Societate Cooperativă & SC Submit SRL. Lucrările vor costa  2.408.151 de lei (TVA inclus), iar echipamentele medicale care vor fi achiziţionate au o valoare de 3.877.725 de lei. Termenul de implementare al proiectului este de 16 luni.